23 Haziran 2016 Perşembe

Mayalı Krep Tarifi

Bizim evde çocukların severek yediği kahvaltılık krep sıkça yapılır. Bu sefer farklı olarak mayalı yaparken resim çektim. Tek zaman alan kısmı hamur karışımının mayalanması. Sabah mayalanmasını bekleyecek kadar zamanım olmadığından hamurunu geceden hazırlayıp kabarttıktan sonra buzdolabında beklettim. Hiç bir şekilde bozulma olmadığından sabah buzdolabından çıkartıp pişirdim. Zaman açısından çok pratik. Kullandığım malzemelerin tam ölçülü haliyle Mayalı Krep tarifi..

Mayalı Krep




Mayalı Krep'in Malzemeleri


1 yumurta
2 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı un
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Mayalı Krep'in Yapılışı


Un ve Tuz Karışımı

Geniş bir kapta tuz ile unu karıştırdım.

Kuru Maya ve Toz Şeker

Hamuru hazırlayacağım karıştırma kabına kuru maya ile birlikte toz şekeri alıp karıştırdım. Üzerine yumurtayı kırdım.

Mayalı Krep Yapılışı

Ilık sütü mayalı toz şeker karışımına karıştırarak döktüm. Kendi aralarında karıştırdığım un ve tuzu mayalı karışıma döküp pütürsüz olana dek karıştırdım.

Mayalı Krep Malzemeleri


Mayalı Krep Karışımı

Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 40 dakika kadar bekletmek gerekir. Kabarması için bekleyecek fazla zaman olmadığında ılık fırının içine de konulabilir. Hamurda baloncuklar oluşmaya başladığında kabarma işlemi başlıyor. Ben bu aşamada ertesi gün kullanmak üzere buzdolabına kaldırdım.

Mayalı Krep Hamuru

Teflon tavayı ısıtıp hafif yağladıktan sonra orta ısılı ateşte kabaran mayalı hamurdan bir kepçe alıp tavaya bıraktım. Tavaya yayılan hamurun her tarafa eşit şekilde dağılmasına özen gösterdim.

Pişen Mayalı Krep

Krebin üst kısmında gözenekler oluşmaya başladığında alt kısmı pişmiş demektir. Spatula yardımıyla alt yüzünü çevirip kontrollü pişirdim.

Mayalı Akıtmanın pişirilmesi

Tüm hamuru bu şekilde pişirip sıcak olarak servis edebiliriz.

Tavada Pişen Mayalı Akıtmalar

Sunum aşamasında tercihe göre tereyağ, bal, reçel, şeker, çikolata sürülebilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder