3 Eylül 2015 Perşembe

30 Dakikada Tencerede Buharda Pişen Kek Tarifi

Her zaman yaptığım sulu kek tarifini küçük bir değişiklikle Tencerede Suyun Buharıyla pişirdim. Fırında pişen haline göre daha yumuşak oldu. Hazırlık aşaması ve pişirme süresi ile birlikte 40 dakika gibi bir sürede yemeğe hazır bir tarif. Fırının ısınmasını beklemeden, mutfak toplanana kadar çar çabucak pişiyor. Özellikle çocukların evde olduğu günlerde fırını kullanmadan  zaman kazanarak pişirmeyi tercih ediyorum. Akşam veya beş çayına gelen misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.

Tencerede Pişen Kek




Buharda Pişen Kek'in Malzemeleri


3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao

Buharda Pişen Kek'in Yapılışı


Derince bir kapta yumurta ile toz şekeri mikserle şeker eriyene kadar karıştırıyorum. Kakao hariç tüm malzemeleri ekleyip karışımı mikserl pütürsüz olana kadar çırpıyorum. Tereyağ ile yağladığım kek kalıbına kek karışımının yarısını döküyorum.

Sulu Kek Hazırlanışı

Kalan karışıma kakaoyu ekleyip son kez mikserle karıştırdıktan sonra sade karışımn üzerine gelişigüzel döküyorum.

Kakaolu Sulu Kek Yapılışı

Kalıbı içine yerleştirdiğimde kapağını kapatabileceğim bir tencere seçip içine 5 bardak soğuk su ekliyorum. Kek kalıbını içine yerleştirip ocağın altını açıyorum.

Tencerede Kek Pişirme

Tencerenin kapağını kapatıyorum. Tencereden buhar çıkmaya başlayınca ocağın altını kısıp, buharın dışarı çıkmaması için  üzerini bir havlu ile örtüyorum.

Tencerede Kek Pişirmek

30 dakika boyunca havluyu kaldırmadan, tencerenin kapağını açmadan keki pişiriyorum. Süre sonunda tencerenin kapağını açıp, kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğine bakıyorum. Alışkanlık her seferinde kek pişmiş oluyor. Burada kek kuvvetli buhar sayesnde pişiyor. Ayrıca kek kalıbının suya değmesi da gerekmiyor. Süre buyunca suyun tamamı yok olmadığından buharı kekik kabaarıp pişmesini sağlıyor.

Kek Kalıbı ile Buharda Pişen Kek

Kalıbı tencereden çıkartıp sunum tabağının üzerine ters ol
arak kapatıyorum. Kek kalıptan ayrıldıktan sonra soğutup dilimliyorum.

Tencerede Buharda Pişen Sulu Kek

Yapımı oldukça kolay, yumaşacık ve lezzetli bir kek oldu. Daha önce denemeyenlerin kesinlikle denemesini tavsiye ediyorum. Farkı fark edenlerin sürekli tercih edeceğini düşünüyorum. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder