27 Mayıs 2015 Çarşamba

Susamlı Tuzlu Kurabiye Yapımı

Oğlumun doğum gününde tatlı çeşitlerinin yanına tuzlu olarak Susamlı Tuzlu Kurabiye yaptım. Kurabiye çeşitlerine tuzlu tarif olarak eklenebilecek, yapımı çok kolay bir tarif. Çocuklar severek yediler. Farklı bir görünüm kazandırmak için çiçek şeklinde kurabiye kalıbı kullandım. Tercihe göre değişik şekillerde yapılabilir. Yapmak isteyenler için tarife geçmek istiyorum.

Susamlı Tuzlu Kurabiye




Susamlı Tuzlu Kurabiyenin Malzemeleri

Susamlı Tuzlu Kurabiye'nin Malzemeleri


1 adet yumurta (beyazı üzeri için kullanılacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağ (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı yoğurt
aldığı kadar un
üzeri için; susam


Susamlı Tuzlu Kurabiye'nin Yapılışı


2 su bardağı kadar unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açıyorum. Diğer malzemeleri ekleyip kendi aralarında karıştırıyorum. Sonra undan azar azar alarak hamuru oluşturuyorum. Un takviyesi de yaparak kurabiye hamurunu ele yapışmaz hale gelene kadar yoğuruyorum. Merdane yardımıyla açıp kurabiye kalıplarıyla kesiyorum.

Çiçek Şeklinde Tuzlu Kurabiye Hamurları


Kalıpla kestiğim çiçek hamurlarını üste gelecek kısımlarını önce çırpılmış yumurtanın akına sonra susama batırıp, yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine diziyorum.

Susamlı Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyorum. Pişirme süresi her fırının özeliğine göre değiştiğinden süre belirtmedim.

Ev Yapımı Susamlı Tuzlu Kurabiyeler

Evde yapılan sağlıklı ve lezziz bir tuzlu kurabiye oldu. Çocuklara gönül rahatlığı ile yedirdim. Severek yemeleri ayrıca mutlu etti. Umarım deneyenler için de öyle olur. Afiyet olsun....




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder