18 Mart 2015 Çarşamba

Fırında Küpez Balığı Tarifi

Balığın çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı gözetmeksizin omega bakımından ne kadar faydalı bir besin olduğunu biliyoruz. Özellikle taze mevsimine göre alınan ve uygun koşullarda pişirilen balık tercih edilmeli. Günümüz şartlarında büyük marketlerde dondurulmuş olarak farklı türde balık bulmak mümkün. Hatta balık yemeyen çocuklara tada alışmaları açısından hazır balık kroket sunan firmaların ürünleri oldukça pratik. Neyse ki benim çocuklarım balığın tazesini her haliyle severek yiyorlar:) Aksi halde bende yedirebilmek için farklı yöntemler denerdim. Hafta sonu ev halkının isteği üzerine Fırında Küpez Balığı pişirdim. Çok pratik ve lezzetli olan tarife buyurun.

Fırında Pişen Küpez Balığı


Fırında Küpez Balığı Malzemeleri

Fırında Küpez Balığı'nın Malzemeleri

4 adet küpez balığı
4 adet defne yaprağı
tane karabiber
tuz

Fırında Küpez Balığı'nınYapılışı

Pazarda temizlenen balıkları evde güzelce yıkayıp, sularının süzülmesini sağlıyorum. Balıkların içini tuzluyorum. Defne yaprağının balığa hoş bir aroma verdiğinden, her bir balığın içine bir tane defne yaprağı ve tane karabiberlerden 3-5 tane gelişigüzel yerleştiriyorum. Tercihe göre farklı baharatlar da kullanılabilir. Balığın kendisi yoldukça yağlı olduğundan hiç yağ kullanmıyorum.
Fırınımın üst ızgarasını  ve fanını çalıştırıp, yağlı tepsiye dizdiğim balıkları fırına veriyorum. Balıkları hiç çevirmeden 30 dakika boyunca bu şekilde pişiriyorum. Balıkların hem altı hem üstü kızarmış oluyor, ayrıca içi de pişiyor. Fırının özelliği olan üst ızgarası sayesinde çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir balık pişirmiş oluyorum.

Evde Fırında Pişen Küpez Balığı

Balığı servis ederken bol yeşillikli mevsim salata, tuz ile ovulmuş yıkanmış kuru soğan, taze soğan, roka gibi balığın besin değerini daha faydalı olarak almamızı sağlayan gıdalarla tamamlayabiliriz. Deneyenlerin beğeneceğini umuyorum. Afiyet olsun.

Balığın sağlık açısından faydaları
http://www.leylaninyemekleri.com/2016/10/neden-balik-tuketmeliyiz.html








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder