4 Kasım 2019 Pazartesi

Fırında Sebze Kızartması Tarifi

Sebze kızartmasını ailece çok seviyoruz. Ancak kızartma aşamasında sebzelerin fazla yağlı oluşunun biraz ağır gelmeye başlamasıyla sebzeleri uzun bir süredir fırında kızartıyorum. Hem daha az yağlı ve sağlıklı oluyorlar, hem de ocak hiç kirlenmemiş oluyor : ) Tabii tadı da bir o kadar güzel ve hafif. Deneyenlerin fırında sebze kızartması favorileri arasında olacağından eminim. Hem de zeytinyağ ile yapılan bir kızartma. E hadi o zaman tarife geçelim...

Fırında Sebze Kızartması


Fırında Sebze Kızartması'nın Malzemeleri


3 adet orta boypatlıcan
3 adet orta boy kabak
4 adet orta boy patates
5 adet yeşil biber (miktar ve çeşit değişebilir)
3/4 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
tuz
kırmızı toz biber
karabiber


Fırında Sebze Kızartması'nın Yapılışı


Patlıcanları alacalı soyup dilimledikten sonra tuzlu  suda beklettikten sonra suyunu süzüp 3 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip harmanladım.
Kabakları yıkayıp, yuvarlak olarak dilimledim. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra unu ilave edip tekrar karıştırdım.

Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra yuvarlak olarak kestim. Üzerlerine tuz, tatlı kırmızı toz biber, kara biber, 3 yemek kaşığı zeytinyağ, 3 yemek kaşığı su ekleyip karıştırdım.

Fırında Sebze Kızartmasının Malzemeleri


Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsilerini üzerine sebzeleri dizdim. biberlere hiç bir işlem uygulamadan tepside kalan boşluklara yerleştirdim.

Fırında Kabak Kızartmasının Hazırlanışı

Fırında Patlıcan Kızartmasının Hazırlanışı

Fırında Patates Kızartmasının Hazırlanışı

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı konumda fırına tepsileri yerleştirdim. Arada kontrol ederek sebzeleri gerekirse ters çevirip, kızarmış olanlar fırından çıkarttım.

Fırında Sebze Kızartmasının Hazırlanışı

Sebzelerin kızarma süresi fırının özelliğine göre değişebileceğinden kontrollü olmakta fayda var.

Fırında Zeytinytağ ile Kızaran Sebzeler

İster sıcak ister soğuk olarak arzuya göre sade veya sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz. Kabak yemeyenlerin bile severek yediği bir çeşit bizim evimizde. Umarım sizler de yapar ve severek yiyenlerden olursunuz. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder