1 Eylül 2015 Salı

Köz Patlıcan Salatası Yapımı

Kızartması kadar közlenmiş hali ile de lezzetli olan patlıcanı salatada kullandım. Pikniklerde ızgara üzerinde közlenen tadı evde yakalamak ta mümkün. Biber ile birlikte ocakta közmatik üzerinde közledim. Patlıcandaki köz kokusu fırında közlenenden farklı oldu. Evdeki malzemelerden çarliston biber kullandım, kapya (yağ biberi) de tercih edilebilir. Yapımı çok kolay, lezzetli ve hafif olan Köz Patlıcan Salatası tarifine buyurun.

Köz Patlıcan Salatası




Köz Patlıcan Salatasının Malzemeleri


Köz Patlıcan Salatası'nın Malzemeleri


3 adet orta boy kemer patlıcan
4 adet orta boy çarliston biber
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
isteğe göre sirke

Köz Patlıcan Salatası'nın Yapılışı


Patlıcan ve biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra, ocak üstüne yerleştirdiğim közmatiğe diziyorum. Ocağı orta ateşte açıp, patlıcan ve biberleri çevirerek haşlamadan közlüyorum. 

Közlenmiş Patlıcan ve Biberler

Közlenen biberleri tencereye alıp kolay soyulabilmesi için kapağını kapatıp bir kaç dakika bekletiyorum. Közlenmiş patlıcanları suyun altına tutup hemen soyuyorum. Soyduktan sonra suyun altına tutulan patlıcanın köz kokusu kaybolur.
Kabukları soyulmuş biberleri ve patlıcanları salatalık olacak şekilde kesip derin bir kaseye alıyorum. İnce kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz ve zeytin yağı ekleyip karıştırıyorum.

Köz Patlıcanlı Biberli Salata Yapılışı

Damak tadınıza göre sirke ilave edip karıştırdıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder