7 Mart 2016 Pazartesi

Maydanoz, Nane ve Dereotunu Saklamanın Püf Noktaları

Her hafta pazara gider alış veriş yapılır. Meyve sebzeler buzdolabına özenle yerleştirilir. Günlük yemek planları kafamızda oluşturur aldığımız malzemeleri dayanma sürelerine göre öncelik verip yaparız. Bazen ne kadar dikkat etsek de özellikle yeşilliklerde bozulmalar meydana gelir. Malzeme ziyanı yapmayı sevmeyen aldığını doğru kullanmak isteyenler küçük detaylarla yeşilliklerini farklı şekilde kullanabilirler. Yıkayıp hazırlanması zaman alsa da sonraki kullanımlarda oldukça pratik olur. Temizlenip yıkanmış maydanoz ve yeşillikler için;

Yeşillik Tabağı




  • İncecik doğrayıp buz kalıplarına su ile doldurup yerleştirdikten sonra buzlukta dondurulabilir. Yemeklerde kullanmak istenildiğinde çözdürmeden buzlu halde kalıp olarak eklenebilir.
  • İnce kıyılmış yeşillikleri cam kavanozlarda üzerlerine sirke veya zeytinyağı ekleyerek buzdolabında bekletebiliriz. Özellikle nanenin üzerine toz şeker serperek kokusunu arttırabiliriz.
  • Yıkanıp suyu tamamen kurutulan maydanozu buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklayabiliriz. Kullanmadan önce elimizle hafif ovmak yeterli olur, maydanozlar kendiliğinden kırılır. Bu sayede maydanozu doğramaya gerek kalmadan yemeklerde kullanabiliriz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder