30 Mart 2016 Çarşamba

Nesquikli Pankek Tarifi

Her zaman yaptığım pankekin hamurunun içine toz nesquik ilave edip yaptım. Kahverengi çikolata görünümlü oldular. Çocukların isteği doğrultusunda süslemede bal ve şekerlemeler kullanarak tamamladık.Mini pasta olarak onların tercihiydi. Özellikle çocuklara ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalık hazırlamak isteyenlerin deneyebileceği kolay Nesquikli Pankek tarifi..

Ballı ve Şekerlemeli Pankek




Nesquikli Pankek Tarifi'nin Malzemeleri

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz nesquik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
sıvı yağ
bal
süslemeler


Nesquikli Pankek Tarifi'nin Yapılışı


Yumurtayı toz şeker ile birlikte eriyene kadar mikserle çırptım. Üzerine un, süt, nesquik, kabarta tozu ve vanilyayı ekledim.

Nesquikli Pankekin Malzemeleri

Tüm malzemeleri homojen olana kadar mikserle karıştırdım. Hamur kek hamurundan biraz koyu kıvamda olmalı.Yapışmaz tabanlı teflon tavayı bir defaya mahsus sıvı yağ ile yağladım. Isınan tavaya bir kaşık pankek hamurundan döktüm. Hamur kendisi yayılır, en son kaşıkla üzerini düzelttim.

Nesquikli Pankek Yapılışı

Alt kısımları pişmeye başladığında pankeklerin üzerinde baloncuklar oluştu. Hamur çabuk piştiğinden yakmamaya dikkat etmek gerekir. 

Nesquikli Pankek Pişirme

Spatula yardımıyla diğer taraflarını çevirip arkalı önlü pişirdim.

Nesquiklin Pankek

Tüm karışımı bu şekilde pişirdikten sonra pankekleri servis tabağına aldım.

Kolay Nesquikli Pankek

Sunum aşamasında her pankekin üzerine bal sürüp dört tane pankeki üst üste yerleştirdim. En üste yine bal sürüp renkli şekerlemelerden döktüm. 

Ballı Nesquikli Pankekler

Tabi ben çocukların isteğine göre ballı hazırladım. Tercihe göre damak tadınıza göre farklı hazırlayabilir ve sunabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder