24 Ekim 2016 Pazartesi

Fırında Palamut Tarifi

Balık mevsiminin başladığı dönemde her pazar akşam yemeğinde balık yemeyi sağlıklı beslenme olarak çocuklarımıza aşıladık. Sadece çocukların yemeleri değil her yaş grubunun yemesi gereken balığı sıkça tüketmek gerek. Evde pişen her yemeğin en sağlıklı olduğunu alışkanlık olarak özellikle çocuklara kazandırmaya çalışırken, balığın faydalarını bilerek tüketmeleri bizler açısından sevindirici. Kuşkusuz bilinçli yemeleri ve en önemlisi severek tüketmeleri her anneyi mutlu eder. Bugünkü balık menümüzde Palamut vardı. Farklı malzemeler ve değişik pişirme teknikleri ile hazırlanabilir. Hafif olması açısından fırında pişirmeyi tercih ettim. Tabii pişirme sırasında oluşan kokuyu da düşünmeden edemedim :) Kullandığım malzemelerin tam ölçülü hali ile Fırında Palamut Tarifi...

Salata ile Fırında Palamut


Fırında Palamut'un Malzemeleri

2 adet orta boy palamut
3 adet kuru soğan
4 adet defne yaprağı
1 adet limon
tane karabiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
tuz



Fırında Palamut'un Yapılışı


Öncelikle ellerimi balığa kokmaması için limon ile  ovdum. Temizlenmiş ve ikiye kesilmiş palamutları yıkayıp kenarda sularını süzdüm. Bu arada büyük boy borcamın alt kısmını 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp halka olarak kestiğim kuru soğanları dizdim.

Borcamda halka kesilmiş Kuru Soğanlar

Suları süzülen balıkları soğanların üzerine dizdim. Her bir balık parçasının üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürüp tuz serptim. Lezzet vermesi bakımından tane karabiber ve defne yaprağı ekledim. Çocukların balık ile birlikte en sevdiği defne yaprağı ve karabiber ikilisi vazgeçilmez. 

Defne Yaprağı ile Fırında Palamut Yapılışı

İnce dilimlediğim limonları balıkların en üst kısmına dizdim.

Limonlu Defne Yapraklı Fırında Palamut Hazırlanışı

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirdim. Her fırının pişirme süresi, özelliği farklı olduğundan süre belirtmedim. 

Fırında Pişen Palamutlar

Fırında Pişen Limonlu Defne Yapraklı Palamutlar

Çok hafif ve lezzetli bir balık yemeği oldu. Yanında bol yeşillikli limonlu salata olmazsa olmaz. Hele ki roka dere otu eksik olursa hiç olmaz.. Severek yapıp yiyebileceğiniz düşünerek yazdım. Afiyet olsun..

Not: Damak tadına göre dilimlenmiş domates ve biber ilavesi de yapılabilir.
Balığın sağlık açısından faydaları
http://www.leylaninyemekleri.com/2016/10/neden-balik-tuketmeliyiz.html

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder