9 Aralık 2016 Cuma

Fırın Poşetinde Patatesli Tavuk Tarifi

Zaman sıkıntısı yaşayan annelerin lezzetli, doyurucu, pratik yemek arayışını kolaylaştıracak bir tarif. Pişirme esnasında başında durup takip etmenize gerek kalmadan, tavuğun kendi suyuyla pişen sosu içinde olan bir yemek. Akşam yemeklerinizde sofranızı dolduracak kurtarıcı nefis bir çeşit olarak tarifler arasına eklenebilir. Daha önce denemeyenlerin beğeneceğini düşünerek yazdığım Fırın Poşetinde Patatesli Tavuk Tarifi...


Fırın Poşetinde Patatesli Tavuk



Fırın Poşetinde Patatesli Tavuk'un Malzemeleri


Genelde bütün tavuk alıp parçalara ayırıp kemikli kısımlarını çorba yapımında kullanırım. Diğer büyük parçalarını da ana yemek yapımında kullanmayı tercih ederim. Kullandığım miktarları tam olarak yazıyorum. Miktar size kalmış:)

5 adet orta boy patates
2 adet tavuk but
1 adet tavuk göğsü
tuz
karabiber
kırmızıbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet fırın torbası
1 yemek kaşığı un

Fırın Poşetinde Patatesli Tavuk'un Yapılışı



Tavuğun deri kısmını atmadan tütsüleyip temizleyip tuz ekledim. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra elma dilim olarak kestim. Ayrı bir kapta tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sıvı yağ ile güzelce harmanladım.

Fırın Poşetinde Patatesli Tavuğun Malzemeleri

Fırın poşetinin içine 1 yemek kaşığı un ekleyip ağız kısmını kapatıp poşeti hafif sallayarak iç kısmını unladım. Fırın poşetinin içine tavukları ardından patatesleri gelişigüzel yerleştirdim. Fırın poşetlerinin içinde çıkan bağlama aparatı ile poşetin ağız kısmını bağladım. Pişirme sırasında poşetin patlamasını önlemek için üzerine bir kaç yerinden kürdanla delikler açtım.

Fırın Poşetinde Tavuklu Patatesin Hazırlanışı

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 2 saat kadar pişirdim. Pişirme süresi her fırının özelliğine göre değişebilir. Arada kontrol etmekte fayda var:) Yemeğin tamamen piştiğini anlamak için, fırın poşetinin üzerinden sivri uçlu bıçak ile batırıp kontrol etmek yeterlidir. Bıçak tavuğa rahatça batabiliyorsa pişmiş demektir. Üzeri de kızarmış ise tam kıvamında..

Fırın Torbasında Pişen Tavuklu Patates Yemeği

Fırından çıkarılan yemeği servis etmeden önce dikkatli bir şekilde bıçak ile fırın poşeti kesilir. Aman içindeki buharın etkisiyle yanmayın.. Yemeği sıcak olarak servis tabağına alıp yanında bol yeşillik ilesunabiliriz. Afiyet olsun...

Not: Patatesin yanında sebze olarak bezelye, havuç, soğan, biber, domates tercih edenler ilave edebilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder