13 Aralık 2016 Salı

Tencerede Pişen Krema Soslu Kek Nasıl Yapılır?

Tencerede pamuk gibi yumuşacık kek pişirmek oldukça kolay. Bir de üzerine evde hazırlanan kremalı sosu ile pasta görünümlü nefis bir kek.. Fırının ön ısınmasını beklemeye gerek kalmadan tencerede 30 dakikada tam kıvamında pişen bir kek. Pişirme sırasında tencerenin buharını muhafaza edebilmek için üzerini havlu veya bir örtü ile örtmek gerekir. Tüm detayları ile Tencerede Pişen Krema Soslu Kek'in tarifi...

Krema Soslu Kakaolu Kek




Tencerede Pişen Krema Soslu Kek'in Malzemeleri


2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı sıvı yağı
yarım su bardağı su
kalıbı yağlamak için bir çay kaşığı teryağı

Kreması İçin


2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
yarım paket vanilya
1 paket krema

Tencerede Pişen Krema Soslu Kek'in Yapılışı


Yumurtalar ile birlikte toz şekeri mikserle şeker eriyene kadar karıştırdım. Üzerine un, kakao, kabartma tozu, vanilya, su ve sıvı yağı ekleyip karışım topaksız olana kadar mikserle karıştırdım.
Kek kalıbının iç kısmını tereyağ ile yağladım. Hazırladığım kek karışımını kalıba döktüm.

Kakaolu Kek Hazırlanışı

Kek Kalıbında Kakaolu Kek Karışımı

Kek kalıbını sığdırabileceğim bir tencerenin içime 1,5- 2 su bardağı kadar su ekleyip kalıbı tencerenin içine yerleştirdim.

Tencerede Kakaolu Kek Yapılışı

Ocağın altını orta ısıda açıp tencerenin kapağını kapattım. Tencereden buharlar çıkmaya başladığında (tencerenin içindeki su kaynamaya başladığında) buhar çıkışını engellemek amacıyla tencerenin üzerini bir örtü ile örtüp ocağın altını kıstım. (Tencerenin üzerindeki örtü sadece kapağın üzerinde olduğundan yanmaz.)

Tencerede Buharda Pişen Kek

Süre sonunda ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını açtım. Buharın etkisiyle yumuşacık, kabarmış ve içi tam pişmiş bir kek.

Buharda Pişen Kakaolu Kek

Kalıbı tencereden çıkartıp kenarda hafif soğuması için beklettim. (Tencerenin içinde olan kaynak su ile ellerinizi yakmamaya dikkat edin.) Bir bıçak yardımıyla keki kalıbın kenarlarından hafif ayırarak kalıbı servis tabağına ters çevirdim. Biraz bekletip kalıbı çıkarttım.

Tencerede Pişen Kakaolu Kek

Ilınan keki ortasından iki parçaya böldüm.

Krema Soslu Kekin Hazırlanışı

Ayrı bir tencerede süt,un ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamında pişirdim. Ocaktan indirmeye yakın krema ekleyip bir taşım daha kaynattım. Vanilyasını ekleyip ılınması için arada karıştırarak beklettim.

Kremalı Muhallebi Hazırlanışı

Kremalı Muhallebi

Ilınan kremayı kekin alt tabanına sürüp üzerine diğer kek tabanını yerleştirdim.

Krema Soslu Kakaolu Kekin Yapılışı

Krema Soslu Kakaolu Kek Yapımı

Kekin üzerine kremadan sürüp çikolata kaplı antep fıstıkları ile süsledim. Tercihe göre ara kata da antep fıstıklarından eklenebilir. 

Antep Fıstıklı Krema Soslu Kakaolu Kek

Tencerede Krema Soslu Kakaolu Kek

Özellikle çocukların severek yiyebileceği yumuşacık bir kek. Krema sosu olmadan çikolata sosu veya sade de tercih edilebilir. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder