9 Temmuz 2015 Perşembe

Ev Yapımı Erik Suyu Hazırlanışı

Yaz sıcaklarının yoğunlaştığı bu günlerde serinlemek için Ev Yapımı Erik Suyu yaptım. Ev Yapımı olduğundan içindeki malzemeler nedeniyle çocuklarımıza da gönül rahatlığı ile içirebiliriz. Mürdüm eriği kullandım. Bağışıklık sistemini güçlendirir, bol C vitamini içerir. Özellikle ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında tercih edilebilir.

Ev Yapımı Erik Suyu


Erik Suyunun Malzemeleri

Ev Yapımı Erik Suyu'nun Malzemeleri


1 kg mürdüm eriği
1 su bardağı toz şeker
7 bardak su


Ev Yapımı Erik Suyu'nun Yapılışı


Yıkadığım erikleri bıçak yardımıyla kesip çekirdeklerini çıkartıyorum. Derin bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ekliyorum. Soğuk olarak suyu ilave edip tencereyi ocağa yerleştiriyorum.

Evde Erik Suyu Hazırlanışı

Erikler yumuşayana kadar orta ateşte kaynatıyorum. Pişirme sırasında erikler rengini bırakır güzel doğal bir renk ortaya çıkar. Pişirme sonrası tencereyi kenarda bekletip, erik suyunun oda sıcaklığına gelmesini bekliyorum. Süzgeçten birkaç kez süzüp sürahiye alıyorum. Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edebiliriz. Beklemeye zaman yoksa buz ile sunabiliriz. Yapımı çok kolay sağlıklı meyve suyu. Yapanların beğeneceğini düşünüyorum. Afiyet olsun.. Buzdolabında yer sıkıntısı yaşayanlar, erikleri kaynatırken 4 su bardağı su ile kaynatıp süzdükten sonra şerbet olarak ta saklayabilirler. Servis aşamasında ağız tatlarına göre soğuk su ile sulandırabilirler.


  • Buzdolabında yer sıkıntısı olanlar, erikleri kaynatırken 4 su bardağı su ile hazırlayıp süzdükten sonra şerbet olarak ta saklayabilirler. Sunum aşamasında damak tadına göre soğuk su ile seyreltilebilir.
  • Erik posalarını da atmayıp komposto olarak sevenler tüketebilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder