28 Temmuz 2015 Salı

Tavuk Etli Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan severlerin yapabileceği farklı bir tarif. Ben tencerede yaptım, dileyenler güveçte veya borcamda fırında yapabilirler. Tek zahmetli tarafı patlıcanları kızartmak. Kızartılarak yemeklerde kullanılan patlıcanın da tadı bir farklı oluyor nedense:) Tavuk Etli Patlıcan Kebabının tarifine buyurun.

Tavuk Etli Patlıcan Kebabı




Tavuklu Patlıcan Kebabının Malzemeleri

Tavuklu Patlıcan Kebabı'nın Malzemeleri


4 adet kemer patlıcan
2 adet kemiksiz tavuk eti
1 adet kuru soğan
2 adet tatlı biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 tutam toz şeker
sıvı yağ

Tavuklu Patlıcan Kebabı'nın Yapılışı


Patlıcanları alacalı soyup, dörde bölerek uzunlamasına kesip tuzlu suda bekletiyorum. Sularını süzüp kuruladıktan sonra kızgın ve bol yağda kızartıyorum. Soğanı yemeklik doğrayıp hafif yağda tuz ile kavurup tavuk etlerini ekliyorum. Tavuğun kendi suyu ile hafif soteledikten sonra üzerine kızartılmış patlıcanları yayıyorum. Toz şekeri serpiştirip domates ve biberleri diziyorum. 1 çay bardağı suda salçayı ve bir tatlı kaşığı unu açıp tencereye döküyorum. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra kızık ateşte domates ve biberler yumuşayana kadar pişiriyorum.

Tencerede Tavuk Etli Patlıcan Kebabı

Güveçte veya borcamda yapmayı tercih edenler, kavrulmuş soğan ve tavuk etini güvece döküp diğer işlemleri üzerine uygulayıp fırında pişirebilirler.

Sebzeli Tavuklu Patlıcan Kebabı

Tarifi yapanların beğeneceğini düşünüyorum. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder