28 Ağustos 2015 Cuma

Bulaşık Makinesinde Yıkanan Bulaşıklar Nasıl Parlak Olur?

Günümüz teknolojisinde kuşkusuz bulaşık makinesiz ev yoktur. Çalışan ve çalışmayan her hanımın tercihi olmuş durumda. Bulaşık Makinesi sayesinde zamanı etkili ve verimli kullanmak ta hanımlara kalıyor. Zamanımıza zaman kattığını , hayatımızı da kolaylaştırdığını söylemeden geçemeyeceğim. Son zamanlarda kullanılan  malzemelerin sağlıklı olup olmadığı sıkça sorgulanmaya başlandı.

Bulaşık Makinesinde Yıkanan Bulaşıklar





Bilinçli bir tüketici olmaya dikkat edenlerin bulaşık makinesi deterjanını evde yapması mümkün. Bunun için bazı temel malzemeler gerekirken, parlatıcı için makinenin parlatıcı gözüne sirke eklemek yeterlidir. Sirkenin içerdiği asit mikropları öldürür, yağı parçalar, mineral kalıntıları çözer, koku giderici özelliği vardır. Sirke kullananların tabak ve bardaklarında inanılmaz derecede parlaklık oluşur.
Ayrıca limon dilimlerini bulaşık makinesinin içinde de kullanılabilir. Yemek veya salatalarda suyu kullanılan limonu makinenin üst sepetine yerleştirip hoş bir koku oluşturulabilir. Limon metalleri parlatır ve kötü kokuları yok eder. Çelik çatal bıçak takımları, çaydanlık ve tencereler limon sayesinde parlaklığını korur. Kimyasal madde kullanmadan yemeklerde kullandığımız yardımcı malzemelerle bulaşık yıkamayı kolaylaştırabilriz. Deneyenlerin beğenip sürekli uygulayacağını düşünüyorum. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder