4 Mayıs 2016 Çarşamba

Patlıcanlı Omlet Tarifi

Kızartılmış patlıcanı yumurta ile birlikte börek görünümlü Patlıcanlı Omlet yaptım. Çok güzel oldu. Yanında cacık veya yoğurt ile başlı başına bir öğün doyurucu yemek veya kahvaltılık olarak tercih edilebilir. Özellikle hafta sonu geç kahvaltı yapanların farklı bir tat ve sunum ile tadını beğeneceklerini düşündüğüm bir tarif. Tek zahmetli tarafı patlıcanları kızartmak.. Patlıcan sevenlerin kesinlikle denemesi gereken tarifin tam ölçülü yapımı....

Patlıcanlı Omlet




Kolay Patlıcanlı Omlet

Patlıcanlı Omlet'in Malzemeleri


2 adet küçük patlıcan
2 adet yumurta
bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
tercihe göre pul biber
sıvı yağı


Patlıcanlı Omlet'in Yapılışı


Patlıcanları alacalı soyup ufak küp küp kestikten sonra acılarının çıkması için tuzlu suda 30 dakika kadar beklettim. Patlıcanların sularını sıkıp havlu kağıt üzerine alıp kuruladım.

Küp Kesilmiş Patlıcanlar

Kızgın bol yağda patlıcanları arada karıştırarak kızarttım.Patlıcanların haşlanmasını önlemek için orta ısılı ocakta kızarttım. Aksi halde patlıcanların içleri tam pişmez. Kızaran patlıcanların fazla yağlarını çekmesi için havlu kağıt üzerine aldım.

Sıvı Yağda Kızaran Patlıcanlar

Patlıcanları önceden kızartıp buzdolabında da saklayabiliriz. Karıştırma kabında ince kıyılmış maydanoz, yumurtalar, patlıcanlar, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi karıştırdım.

Patlıcanlı Omletin Malzemeleri

Tüm malzemeleri güzelce karıştırdım.

Patlıcanlı Omletin Hazırlanışı

Yapışmaz tabanlı tavanın tabanını 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile yağladım. Karışımı tavanın tabanını kaplayacak şekilde döktüm. Arzuya göre pul biber de eklenebilir.

Patlıcanlı Omletin Pişirilmesi

Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte omletin alt kısmını kızaracak şekilde pişirdim. (Arada kontrol ederek.) Spatula yardımıyla çevirdim. ( Tava 20 cm çapında olduğundan çevirirken spatula yeterli oldu.)

Kaşar Peynirli Patlıcanlı Omletin Yapılışı

Patlıcanlı omletin diğer tarafını da pişirdim. Tavaya ikinci kez yağ eklemedim.

Servise Hazır Patlıcanlı Omlet

Her iki tarafı da pişen omleti servis tabağına alıp, dörde kestim. Afiyet olsun....


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder