1 Eylül 2016 Perşembe

Kışa Özel Bamya Nasıl Hazırlanır?

Hafif ekşimsi tadıyla kış ortasında ne de güzel olur bamya yemeği. Kışın kullanmak üzere konservesini hazırlayıp muhafaza etmenin yanı sıra, son yıllarda daha kullanışlı olan derin dondurucuda veya buzlukta saklamak sanki daha bir pratik. Küçücük ayrıntılarla bamyayı kışın tüketmek üzere az da olsa hazırlayıp sofralarda çeşitlilik ve tat açısından alternatif oluşturmak mümkün. Tek zahmetli tarafı bamyanın temizlenmesi. Kendimce hazırladığım Kışlık Bamyalar...

Kışa Özel Hazırlanan Bamyalar




Kışa Özel Hazırlanan Bamya'nın Malzemeleri


1 kilo bamya
1 adet orta boy domates
1,5 limon
2 çay kaşığı tuz

Kışlık Bamyanın Malzemeleri

Kışa Özel Hazırlanan Bamya'nın Yapılışı


Bamyaların şapka kısımlarını çok kesmeden temizledim. Yarım limonun suyunu sıkıp hazırladığım limonlu suda biraz beklettim.

Limonlu Suda Bekleyen Bamyalar

Bu arada domatesi rendeleyip bir limonun suyunu sıkıp yayvan bir tencereye aldım.

Rendelenmiş Domates ve Limon Suyu

Limonlu sudan alıp yıkadığım bamyaları domatesli karışımın üzerine ekledim. En son tuzunu ilave edip tüm malzemeleri bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapattım.

Kışlık Bamya Hazırlanışı

Kışlık Hazırlanan Bamyalar

Orta ısılı ateşte arada kontrol ederek bamyalar sararana kadar hiç karıştırmadan domates ve limonun suyuyla pişirdim. (Tencereye kaşık değdirmeden hafifçe sağ-sol hareket ettirebiliriz.)

Kışlık Hazırlanan Bamyalar

Rengi hafif sararan bamyaları oda sıcaklığına gelene kadar bekletip buzdolabı poşetlerine yemeklerde kışın kullanmak üzere böldüm.

Kışlık Hazırlanan Domatesli Bmayalar

Buzdolabı poşetlerinin ağız kısımlarını bağlayıp fazlalıklarını kestim. Evde buzluk veya varsa derin dondurucuya kaldırabiliriz. Kışın ister zeytinyağlı ister etli ağız tadımıza göre hazırlayıp sofralarda yaz lezzetlerini ekleyebiliriz. Yaz lezzetlerini kışın tadımlık da olsa yemek dileğiyle afiyet olsun..

Not: Bamyaların içinde limon olduğundan yemeği hazırlama aşamasında ek olarak limon ilavesine gerek yok.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder