12 Ocak 2017 Perşembe

Dondurulmuş Tavuk Hızlı ve Güvenli Nasıl Çözdürülür?

Donmuş tavuğu pişirmeden önce farklı yöntemler kullanarak çözdürürüz. Bu aşamada çoğu zaman bilinçli veya bilinçsiz olarak hatalar yaparız. Ya da zamansızlıktan alışagelmiş şekilde uygulamaya devam ederiz. Tavuğun çözdürme aşamasında bakteri üremeden uygulayabileceğimiz başlıca yöntemler...

Çiğ Tavuk




Buzdolabında Çözdürme Yöntemi

  • Her zaman planlı olanların kullanabileceği bir yöntem. Uygulaması çok kolay. Bunun için Buzlu tavuğu buzdolabının alt kısmına yerleştirmek yeterlidir. Çözdürme işlemi tavuğun miktarına göre değişeceğinden; bütün bir tavuk 1 gece, yarım kilo tavuk 5 saat gibi bir zamanda çözünür. Bu yöntem sayesinde tavukta bakteri üreme riski azalır ayrıca tavuk kendi öz suyunu muhafaza ettiğinden tadı daha farklı olur.
Soğuk Suda Bekleterek Çözdürme Yöntemi
  • Tavuğu önceden buzluktan çıkartmayı unutanların uygulayabileceği kurtarıcı bir yöntem. Buzlu tavuğu soğuk su dolu bir kaba almak gerekir. Tabii bu aşamada tavuğun içine hiç su girmeyecek şekilde kaplanmış (sarılmış) olması gerekir. Tavuğun büyüklüğüne göre 2-3 saat gibi kısa sürede çözülebilir. Bu sürede su ısındığından bakteri üremesini önlemek amacıyla her yarım saatte bir suyu değiştirmekte fayda var.
Donmuş Halde Pişirme Yöntemi
  • Yapacağınız yemeğe uygunsa tavuğu donmuş olarak pişirmek oldukça kullanışlıdır. Özellikle çorba gibi tencerede pişecek bir yemek çeşidi ise sorunsuzca tercih edilebilir. Tek sıkıntılı tarafı pişirme süresinin uzayacak olmasıdır.
Mikrodalgada Çözdürme Yöntemi
  • Çok zor durumda kalmadıkça kullanılmaması gereken bir yöntem. Mikrodalgada tavuğun belli kısımları pişmeye başlayacağından bakteri üremesine ortam sağlanmış olur. Bu nedenle mikrodalgada çözdürülen tavuk hemen pişirilmelidir. Ayrıca bu şekilde çözdürülen tavuk pişirildikten sonra normale göre kuru ve lastikimsi olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder