15 Ağustos 2015 Cumartesi

Kıymalı Bamya Yemeği Yapımı

Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına iyi geldiği gibi kabızlığı da önler. Bölgelere göre zeytinyağlısı, etlisi hatta kızartması da yapılır. Ülkemizde hemen hemen her yörede yetişir. Taze ve kurusu yemeklerde kullanılır. Ve hatta konservesi de yapılır. Bamyayı alırken taze olmasına dikkat etmek gerekir. Bamya durdukça kartlaştığından zamanında toplanıp tüketilmeli. Kıymalı Bamya yemeğinin tarifini bir de benim tarifimle deneyin.

Kıymalı Bamya Yemeği




Kıymalı Bamya Yemeğinin Malzemeleri

Kıymalı Bamya Yemeği'nıin Malzemeleri

yarım kilo bamya
250 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet domates
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kaya tuzu



Kıymalı Bamya Yemeği'nıin Yapılışı


Bamyaların üst kısımlarını yani şapka kısmını kalemin ucunu açar gibi içindeki sıvıyı akıtmadan bıçak yardımıyla temizliyorum. Tencerede kıymayı sıvı yağ ile kısık ateşte kavurduktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ilave ediyorum. Birlikte kavurup salçasını ununu ekleyip 1 su bardağı kadar suyu ekleyip limonun suyunu sıkıyorum. Temizlenmiş yıkanmış bamyaları, ikiye kesilmiş domatesleri ve tuzunu ekleyip hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişiriyorum. (Yemek karıştırtırıldığında bamyalar parçalanır, içlerindeki sıvı dağılır uzar.)

Kıymalı Bamya Hazırlanışı

Bamyalar yumuşadığında yemeğin altını kapatıyorum.

Kıymalı Limonlu Bamya Yemeği

Sıcak olarak yanında mis gibi pilav ve cacık ile tüketebiliriz. Sebze severlerin severek yapıp yiyebilecekleri bir tarif. Afiyet olsun...






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder