8 Ekim 2015 Perşembe

Lavaş ile Ev Cipsi Yapımı

Günümüzde cip sevmeyen yoktur sanırım. Hele ki çocuklar alışkanlık haline getirdiler mi bıraktırabilene aşk olsun. Okul dönüşü canı cips isteyen oğlum eve gidince ev cipsi yapalım dedi. İsteği üzerine malzemeleri aldık, hazırlıkları tamamladık. Hazır cipslere nazaran daha sağlıklı olduğundan, sevdiğimiz baharatlarla kendi Ev Cipsimizi yaptık.

Hazır Lavaştan Yapılan Ev Cipsi




Ev Yapımı Cips Malzemeleri

Ev Yapımı Cips'in Malzemeleri


5 adet hazır lavaş
2 yemek kaşığı ev salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı su

Ev Yapımı Cips'in Yapılışı


Lavaşları hamur kesme bıçağı yardımıyla önce uzunlamasına şeritlere kesiyorum. Ardından üçgen olacak şekilde küçültüyorum. Ayrı bir kasede salça, zeytinyağ, tuz, kekik, nane ve suyu karıştırıyorum. Salçalı karışımı kestiğim lavaş parçalarıyla güzelce harmanlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküyorum. Fırını alt ve üst olmak üzere 180 dereceye ayarlıyorum.

Lavaştan Ev Cipsi Yapımı

Kontrollü olarak arada karıştırarak çıtır olana kadar pişiriyorum. Kullanılan fırının özelliğine göre pişirme süresi değişeceğinden süre belirtmedim. Ev Yapımı Cipsler oda sıcaklığına geldiğinde afiyetle yemeye hazır. Keyif sesleri çıkartarak yiyen oğlum cips keyfinde. Umarım sizlerin evinde de öyle olur.


Not: Arzuya göre sosun içine rendelenmiş sarımsak, soğan, pul biber veya biberiye eklenebilir. Zaman sıkıntısı olmayanlar lavaşı evde hazırlamayı da tercih edebilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder