6 Ekim 2015 Salı

Közlenmiş Yağ Biberi Buzlukta Nasıl Saklanır?

Yağ biberini yemeklerde, salatalarda hatta kahvaltıda bile tüketenlerin kış ortasında da kullanmak üzere buzlukta veya derin dondurucuda saklayabilirler. Yapımı çok kolay, sonrasında çok kullanışlı yağ biberini hangi aşamalardan geçirerek nasıl sakladığımı paylaşmak istedim. Esasen korda közlenince daha güzel bir tadı oluyor. Tabi apartman dairelerinde korda közlemek yerine fırında közlemek tercih edilebilir. Fırında Közlenen Yağ Biberlerinin yapımını merek edenler tarife bakabilirler.

Kabuğu Soyulmuş Közlenmiş Yağ Biberi




Kapya Biberleri

Fırında Közlenen Yağ Biberi'nin Yapılışı

İstediğiniz miktarda yağ biberi kullanabilirsiniz. Ben beş kilodan yaptım. Yağ biberlerini yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsilerinin üzerine yerleştiriyorum.

Fırında Yağ Biberlerinin Közlenmesi

Fırını önceden alt üst konumuyla birlikte fanını da açıp 180 dereceye ayarlıyorum. Tepsileri aralıklı yerleştiriyorum. Kontrollü olarak çevirerek kızarana kadar pişiriyorum.

Fırında Közlenmiş Kapya Biberleri

Pişen biberleri maşa yardımıyla çelik tencereye alıp kapağını kapatıyorum. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyorum. Bu sayede biberlerin kabukları yumuşuyor ve daha kolay soyuluyor.

Közlenmiş Yağ Biberşleri

Kabuklarını soyduğum kapya biberlerini kullanabileceğim miktarlarda porsiyonlara bölüp buzdolabı poşetlerine düzgün bir şekilde yerleştiriyorum.

Buzlukta Saklanmak Üzere Hazırlanan Yağ Biberleri


Poşetleri bağlayıp buzlukta saklıyorum. Buzdolabı poşetlerinin yerine uygun kaplar da kullanılabilir. Yağ biberlerini kullanacağım zaman buzluktan indirip çözdürdükten sonra kullanıyorum. Özellikle kışın kullanım olarak çok pratik tat olarak ta bir harika oluyor. Kolay gelsin...








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder