22 Kasım 2015 Pazar

Hazır Hamurdan Kıymalı Pide Yapımı

Dışarıda yemek yemeyi seven ancak kullanılan malzemelerin kalitesi, hijyen gibi bir sürü soru işareti kafanızda dolanıyorsa evde yapıp yiyebilirsiniz. Canınız pide çektiğinde hamur mayalayacak kadar zamanınız yoksa ve evinizin yakınında fırın varsa  hazır ekmek hamuru kullanarak kısa sürede Kıymalı Pide yapabilirsiniz. Dışarıdakini aratmayacak lezzette oldu..

Ev Yapımı Kıymalı Pide




Kıymalı Pidenin Hamuru

Kıymalı Pide'nin Malzemeleri


2 adet hazır ekmek hamuru
300 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı ev salçası veya domates suyu
tuz
karabiber
kekik


Kıymalı Pide'nin Yapılışı


Kıymayı yemeklik doğradığım soğan ile birlikte tavada hafif kavuruyorum. Salçayı ekleyip bir tur daha kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ekliyorum. Soğuması için bir kenara alıyorum. 
Ekmek hamurlarını 6 eşit parçaya ayırıyorum. (Eşit parçaya ayırmak için hamuru önce ikiye bölüyorum, ardından her birini ikiye bölüyorum. altı parça elde edene kadar işleme devam ediyorum.) Tezgahı hafifi unlayıp hamur parçalarını yuvarlayıp kenarda bekletiyorum. Her bir hamur parçasını hafif unlu tezgahta merdane yardımıyla uzun olacak şekilde açıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerlerine kıymalı harçtan yayıyorum.

Evde Kıymalı Pide Yapımı

Kenarlarını kıymaların hafif üzerine gelecek şekilde kıvırıyorum.

Kıymalı Pide Pişirme

Tüm pideler için bu işlemi yapıyorum.

Pişmeye Hazır Kıymalı Pideler

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyorum. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerini nemli bir bez ile örtüyorum. Bu sayede pidelerin kenarları kıtır olmuyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder