27 Kasım 2015 Cuma

Yıldız Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Yıldız şehriyeyi genelde çorbalarda kullanırız. Bizim ailede çorbaların yanı sıra pilavı yapılır severek tüketilir. Özellikle çocukların değimiyle, yıldız pilavı onların tercihleri arasındadır. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli olan Yıldız Şehriye Pilavı yardımcı yemek olarak ikram edilebilir. Tarif defterlerine farklı bir pilav çeşidi eklemek isteyenlerin deneyebileceği bir tarif.

Yıldız Şehriye Pişavı



Yıldız Şehriye Pilavının Malzemeleri

Yıldız Şehriye Pilavı'nın Malzemeleri


1 su bardağı yıldız şehriye
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı kaya tuzu

Yıldız Şehriye Pilavı'nın Yapılışı


Yıldız şehriyeleri sıvı yağ ile birlikte tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak kavuruyorum. (Şehriyelerin renkleri kızarmaya başlayana kadar.)

Kavrulan Yıldız Şehriyeler

Kavrulmuş yıldız şehriyelerin üzerine sıcak su ve tuzunu ilave ediyorum. Tencere, şehriyeler ve su sıcak olduğundan su ile birleşince buhar demeti çıkar eliniz yanabilir. Yanmamak için  tencereyi kenara alıp 1 dakika kadar sonra harareti geçtiğinde suyu döküyorum. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyorum.

Yıldız Şehriye Pilavı Yapımı

Şehriyeler suyun tamamını çekmeden, yaklaşık yarım santim kadar su kaldığında ocağın altını kapatıp pilavı demlemeye bırakıyorum. Pilav kalan suyunu demlenirken çektiğinden kuru olmaz, aksi halde çok katı olur.

Yıldız Şehriye Pilavı

Demlenen pilavı bekletmeden sıcak olarak tüketebiliriz. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder