20 Kasım 2015 Cuma

Pratik Kazandibi Tarifi

Şerbetli tatlılara nazaran, sütlü tatlılar hafif olmaları sebebiyle çoğu zaman tercih edilir. Genellikle sütlü tatlıları hazır alır tüketiriz. Halbuki hazıra kaçmadan evde belli malzemelerle yapmak oldukça kolay. Evde Pratik Kazandibi yapmak isteyenler tarife bakabilirler.


Pratik Kazandibi





Pratik Kazandibi'nin Malzemeleri


5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta 
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri


Pratik Kazandibi'nin  Yapılışı


Derin bir tencereye soğuk süt, toz şeker, pirinç unu ve nişastayı döküp çırpma teli ile çırpıyorum. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kısık ateşte pişiriyorum. 
Alüminyum bir kabın altına pudra şekeri serpip, bir tarafına muhallebiden iki kepçe döküyorum. Tepsiyi ocağa alıp bir tatafından başlıyarak spatula yardımıyla tepsiye yayıyorum. Tepsinin dibini kazımadan muhallebiyi hafif karıştırarak yakıyorum.

Pratik Kazandibi Hazırlanışı

Tepsinin tamamını bu şekilde kapladıktan sonra tencerede kaynayan muhallebiyi tepsiye döküyorum. (muhalllebinin içine vanilyasını eklemeyi unutmadn karıştırıyorum.)
Islak bir bezi mutfak tezgahının üzerine serip kazandibibnin olduğu tepsiyi üzerine bırakıyorum.

Evde Kazandibi Yapımı

Bu şekilde oda sıcaklığına gelene kadar soğutup üzerini streçledikten sonra buzdolabına alıyorum. Soğuduktan sonra dilimleyip spatula yardımıyla ters çevirip servis tabağına alıyorum.

Ev Yapımı Pratik Kazandibi

Sunum aşamasında tercihe göre tarçın kullanılabilir. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder