25 Kasım 2015 Çarşamba

Sütlü Buğday Çorbası Tarifi

Babaannelerimizn yaptığı sütlü çorbalar unutulmaz olurdu. Hele ki köy yerinde süt ve buğdayın doğal olanıyla yapıldığında lezzetine doyum olmazdı. Eski tatları anarak Sütlü Buğday Çorbası yaptım. Buğday bölgelere göre yemeklerde farklı kullanılsa da mutfaklarda oldukça tercih edilen lifli bir gıdadır. Herkesin kolaylıkla yapabileceği pratik bir çorba.

Sütlü Buğday Çorbası




Sütlü Buğday Çorbası'nın Malzemeleri


yarım su bardağı buğday
yarım litre süt
yarım litre su
1 çay kaşığı kaya tuzu

Üzeri İçin

1 tatlı kaşığı tereyağ
kırmızı biber


Sütlü Buğday Çorbası'nın Yapılışı


Buğdayı bir gece önceden sıcak su ile yıkıyorum. Renginin beyaz olması için 2 kez suyunu süzerek hafif kaynatıyorum. En son sıcak su ile ıslatıp sabaha kadar bekletiyorum.

Pişmeye Hazır Buğday

Şişen buğdayı son kez yıkayıp süzdükten sonra yarım litre sıcak su ile ocağa alıp kısık ateşte arada karıştırarak pişiriyorum.

Sütlü Buğday Çorbasının Hazırlanışı


Buğday nişastasını bırakmaya başladığında sütünü ilave edip arada karıştırarak kıvama gelene kadar pişiriyorum. Çorba istenilen kıvama geldikten sonra tuzunu ekliyorum. Sütün kesilmemesi için tuzun en son ilave edilmesi gerekir.
Ayrı bir tavada tereyağını eritip içine kımızı biberi ilave ediyorum. Sevenler kara biber de tercih edebilirler. Çorba kasesine aldığım çorbanın üzerine tereyağlı sostan döküp sıcak olarak servis ediyorum.

Tereyağlı Sütlü Buğday Çorbası

Köy yerinde büyüyenlerin hatırlayacağı bir çorba. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder