4 Kasım 2015 Çarşamba

Dereotu ile Patates Salatası Yapımı

Karbonhidrat ve yeşilliğin dengelendiği patates salatasının yapımı oldukça kolaydır. Farklı şekillerde garnitür kullanarak yapıp sunmak mümkün. Kendimce bol yeşillikli hazırlamayı hatta dereotu ilave etmeyi de tercih ettim. Ne de olsa diğer yeşillikler gibi dereotunun da bilinmeyen birçok faydası var. Özellikle yemeklerden sonra midede şişkinlik oluşumunu, hazmı kolaylaştırır. Bu nedenle dereotunu salatalarda yeşilliklerle birlikte aşırı olmadıkça kullanıyorum. Hafif üşütmelerde, gaz sancılarında kısa sürede etkili. Ayrıca şeker hastalarında kan şekerini düşürür, C vitamini ve demir deposudur. Yapımı oldukça kolay bol yeşillikli Dereotu ile Patates Salatası tarifimi kullandığım ölçülerle yazmak istedim.


Bol Yeşillikli Patates Salatası




Dereotu ile Patates Salatasının Malzemeleri



Dereotu ile Patates Salatası'nın Malzemeleri


4-5 adet orta boy patates
küçük boy marulun yarısı
1/3 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
3 adet taze salatalık
1 demet taze soğan
1 adet limon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz

Dereotu ile Patates Salatası'nın Yapılışı


Haşlayıp kabuklarını soyduğum patatesleri soğuduktan sonra küp küp doğruyorum. Yıkayıp kurutucuda kuruttuğum yeşillikleri ince ince kıyıp patatesler ile birlikte karıştırma kabına alıyorum. Limonun suyunu sıkıp üzerlerine döküyorum. Tuz ve zeytinyağını ilave edip güzelce karıştırıyorum.



Dereotu ile Patates Salatası

İsteğe göre taze salatalık yerine turşu salatalık (kornişon), taze soğan yerine ince kıyılmış kuru soğan eklenebilir. Acıyı sevenler pul biber de ilave edebilirler. Afiyet olsun...


Not: Zamandan kazanmak için, kabukları soyulmuş patatesleri yıkadıktan sonra küp doğrayıp üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilavesi ile tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirebiliriz. Haşlama süresi bittiğinde patateslerin soğumasını beklemek kalır. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder