28 Ocak 2016 Perşembe

Cheese Kek Görünümlü Tatlı Tarifi

Tadı ve görüntüsüyle cheese keki andıran yapımı çok pratik tatlı arayanların deneyebileceği bir tarif. Tek zaman alan tarafı kekin pişirilmesi. Üzerine sırasıyla hazır puding ve jöle kullandım. Yeşil elma ve kivili jöle farklı bir tat verdi. İşte kendimce hazırladığım Cheese Kek Görünümlü Talının tam ölçüleri ile tarifi...

Cheese Kek Görünümlü Tatlı




Cheese Kek Görünümlü Tatlı'nın Malzemeleri


4 adet yumurta
1 kupa toz şeker
2 kıpa elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
yarım kupa süt
yarım kupa sıvıyağ

2 paket vanilyalı puding
6 su bardağı süt
1 paket toz jöle (yeşil elma-kivi)
2,5 su bardağı sıcak su


Cheese Kek Görünümlü Tatlı'nın Yapılışı


Yumurta ve Toz Şeker

Yumurtaları derin bir çırpma kabına kırıp toz şekeri ekledim. Mikser yardımıyla toz şeker eriyene kadar karıştırdım. Beyaz hale gelen yumurtalı karışıma elenmiş un, kabartma tozu, vanilya  ve kabartma tozunu ekledim.

Kakaolu Kek Hazırlanışı

Spatula yardımıyla gelişigüzel karıştırdım. Sıvıyağ ile birlikte sütüekledim. Mikser yardımıyla topak kalmayacak şekilde karıştırdım. Dikdörtgen büyük boy borcamı yağlayıp kek karışımını içine döktüm. Kekin orta kısmının şişmemesi için, kek karışımını artı şeklinde bıçak ile keser gibi gezdirdim.

Kakaolu Kek Hamuru

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst konumu ayarlı olarak pişirdim.

Fırında Pişen Kakaolu Kek

Fırından çıkan kekin oda ısısına gelmesi için beklettim. Bu sırada pudingi hazırladım. Zamanı olanlar hazır puding yerine muhallebi de hazırlayabilirler. Derin bir tencereye toz halindeki pudingleri döktüm. 6 su bardağı soğuk süt ekleyip pişirdim. (Pudinglerin tarifinde her paket için 3,5 su bardağı süt yazıyordu. Kıvamlı olması için 3 su bardağı süt kullandım.)

Pudingli Kakaolu Kek

Pudingi kekein üzerine tamamen kaplayacak şekilde döktüm. Hafif soğumasını bekledim.

Puding Kaplı Kakaolu Kek

Derince bir kaseye toz halindeki jöleyi döktüm.  Üzerine 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip el çırpıcısı ile topak kalmayacak şekilde karıştırdım. Jölenin soğumasını beklemeden soğumuş pudingin üzerine döktüm. Aksi halde jöle bulunduğu kabın şeklini alır katılaşır.

Yeşil Jöleli Kakaolu Pudingli Tatlı

Jöle oda sıcaklığına geldiğinde Borcamı streç film ile kaplayıp buzdolabına aldım. En az 2-3 saat bekletip dilimledikten sonra servis ettim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder