18 Kasım 2015 Çarşamba

İki Renkli Muffin Nasıl Yapılır?

Çocuk olan her evde kek olmazsa olmaz. Hele ki muffin hiç olmaz. Çocukları  bahane edip muffin yeme keyfini kaçırmak istemeyen büyükler de var:) Çay ve kahvenin yanında ayrılmaz ikili gibiler. Oğlumla okuldan gelmesini beklediği ablasına yaptık. Çok şirin görünümlü yumuşak oldular. İki Renkli Muffin Kek Tarifini denemek isteyenler için yazıyorum.

İki Renkli Muffin Kekler




İki Renkli Muffin Kek'in Malzemeleri


3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
kağıt kaplar

İki Renkli Muffin Kek'in Yapılışı


Derin bir karıştırma kabında yumurtalar ile toz şekeri eriyene kadar mikserle karıştırıyorum. İçine un, kabartma tozu, vanilya, süt ve sıvıyağ ekleyip mikserle karıştırıyorum. (Kek hamuru pütürsüz olmalı.) Kek hamurunun yarısını ayrı bir kaba bölüyorum. Kalan yarısına kakaoyu ekleyip mikserle karıştırıyorum. Kağıt kalıpları teflon kalıba yerleştirip içlerine kakaolu karışımı paylaştırıyorum. (Tam 12 adet muffin çıkıyor.)

Kakaolu Kek Karışımı

Sade kek karışımını da aynı şekilde kalıplara paylaştırıyorum. Hatta kaşık yardımıyla kakaolu kekin içine yerleşmesi için hafif batırıyorum.

İki Renkli Muffin Yapımı

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirdim. 

İki Renkli Muffin Kekler

Yapımı oldukça kolay Muffinler pişti. Mis gibi kokularıyla iştah kabartıyor. Soğumasını beklemeden bir tanesi oğlum kaptı. Afiyet olsun...

Not: Tercihe göre sade kek hamuru nu önce de kullanabirisiniz.



2 yorum :

  1. harika olmuş.ellerinize ve emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Sizinkiler daha da güzel olur inşallah..

    YanıtlaSil