16 Şubat 2016 Salı

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

Uzun zamandır paylaşmayı düşündüğüm Ev Yapımı Kumpir tarifini paylaşmaya bugün fırsat bulabildim. Özellikle kumpir yapmak için satın aldığım büyük boy patateslerin içlerinin tam olarak pişmesi için önce haşladım sonra alüminyum folyoya sarıp fırınladım. Ben 5 kişilik hazırladım, kişi başı bir adet patates. Evde kumpir keyfi yapmak isteyenlerin kolayca yapabileceği adım adım anlatımlı tarif...

Ev Yapımı Kumpir




Ev Yapımı Kumpir Tarifi'nin Malzemeleri


5 adet büyük boy patates
tereyağ
haşlanmış mısır
haşlanmış bezelye
mor lahana salatası
çekirdeksiz zeytin
turşu salatalık
rendelenmiş havuç
rendelenmiş kaşar peyniri
küp kesilmiş salam dilimleri
ketçap
mayonez


Ev Yapımı Kumpirin Malzemeleri

İsteyenler ağız tatlarına göre rus salatası, ton balığı, sosis, yeşil zeytin gibi farklı malzemeler de tercih edebilirler. 


Ev Yapımı Kumpir Tarifi'nin Yapılışı


Patateslerin dışını güzelce yıkayıp derin bir tencereye aldım. Üzerlerini geçecek kadar ılık su ilave edip ocağın altını hızlı açtım. Su kaynamaya başladığında orta ısılı ateşte 15 dakika kadar haşladım.

Suda Haşlanan Patatesler

Haşlanan patateslerin kabuklarının çatlamaması için suyun ılınmasını bekledim. Alüminyum folyodan uygun parçalar keserek her bir patatesi sardım. 

Alüminyum Folyoya Sarılmış Patatesler

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına folyolu patatesleri yerleştirdim. 

Fırınlanan Folyolu Patatesler

40 dakika boyunca pişirdim. Fırını kapattıktan sonra patatesleri hemen çıkarmadım. Fırın sıcaklığında bıraktım. Folyoyu açıp servis tabağına aldığım patatesin üst kısmını biraz kestim. İçinden kaşık yardımıyla çok az aldım. Patatesin kabuğuna değdirmeden içini çatalla hafif karıştırdım.

İçi Oyulmuş Patates


 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip hafif karıştırdım.

Tereyağ ve Kaşar Peynirli Patates

Sıra kumpirin içini damak zevkine göre doldurmaya geldi. Ben kornişon salatalık turşusu, mor lahana salatası, haşlanmış bezelye ve mısır, rendelenmiş havuç, zeytinle tamamladım.

Turşu Salatalık ve Mor Lahanalı Patates

Zeytinli, Mısırlı, Bezelyeli, Havuçlu Patates

Üzerine en son ketçap ve mayonez sıktım.

Ev Yapımı Ketçap ve Mayonezli Kumpir

Yerken en keyifli kısmı uzayan kaşar peynirin kaşığa takılması. Tabii bir rütün olarak kumpirin lezzetini de unutmamak gerek. Afiyet olsun....

Not: Kumpir yapmak için büyük boy patates bulamayanlar iki orta boy patatesi bir arada kullanarak ta yapabilirler. Bunun için pişmiş iki patatesin üst kısımlarını hafifi kesip kestikleri yerden bir araya getirip tek patates olarak oluşturabilirler. Ardından diğer işlemleri rahatlıkla uygulayabilirler..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder