12 Şubat 2016 Cuma

Güzel Kahve Hazırlamanın Püf Noktaları

Kahve yetiştiği bölge ve kavrulma şekillerine göre tat olarak farklılaşabilir. Esas kahve tadını bilen kişiler kahveyi kendileri içecekleri miktarlarda taze olarak öğütmeyi tercih ederler. Kahvenin saklandığı paket baharatlardan uzak sıkı olmalı ve kokusunu sızdırmamalı. Büyük paketlerde alınan kahvenin kokusu evde muhafaza edilirken kokusunu kaybedebilir. Bu nedenle küçük paketler tercih edilebilir.
Lezzetli kahve pişirmek kahvenin doğru şekilde kavrulmasına ve öğütülmesine bağlı olduğu gibi pişirirken de bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Bunları sıralamak gerekirse;




  • Kahve çekirdekleri kahveyi pişrilmeden önce öğütülürse lezzetli bir kahve yapılabilir.
  • Kahve aromasını arttırmak için içine bir tutam tuz eklenebilir.
  • Bir bardak kahve için (60 ile 100 ml)1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1- 1,5 tatlı kaşığı kahve eklenmeli. (Şekersiz içenler şeker ilave etmeden pişirebilirler.)
  • Lezzetli bir türk kahvesi pişirmenin sırrı, temiz bir cezvede taze çekilmiş kahve, su ve şeker ilavesi ile kısık ateşte pişirilmeli. Kaynamaya başlayan kahve hemen ocaktan alınmalı, aksi halde kahve köpürür ve cezveden taşar.
  • Cezvenin içinde önce şeker eritilip kahve eklenir ve kaynar su dökülürse farklı bir tat oluşur.
  • Tercihe göre kahvenin içine zencefil, kakule gibi baharatlar da eklenebilir.
  • Cezve kullanma imkanı olmayan durumlarda, öğütülmüş kahveyi ısıtılmış bardağın içine koyup üzerine kaynar su dökmek gerek. Şekerini ilave edip 5 dakika bekletip, kaşıkla karıştırıp kahvenin telvesini ayırarak kahveyi başka bir bardağa dökebiliriz. Kahve telvesinin aşağı çökmesi için bardağın içine kaynatılıp soğutulmuş 1 yemek kaşığı su dökmek yeterli olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder