24 Haziran 2015 Çarşamba

Buzlukta Taze Vişne Nasıl Saklanır?

Kışın yaz meyvelerini özleyenler marketlerin dondurucu bölümlerini gezmelerine gerek kalmadan kendi evlerinde buzlukta saklayabilirler. Buzlukta dondurulan meyveler taze ev yapımı meyve suyu olarak veya tatlılarda kullanılmak üzere tercih edilebilir. Yazdan kış hazırlığı olarak vişneyi temizleyip yıkadıktan sonra buzlukta bu amaçla depoluyorum.

Temizlenmiş Taze Vişneler

Kış aylarında yemeklerin yanında özellikle ev yapımı meyve suyu hazırlarken çok pratik oluyor. Çoğunlukla ev yapımı ürünleri tercih ettiğimden gönül rahatlığı ile kullanıyorum. Bilenler komposto olarak ta yapıyor. O ayrı bir beceri ve zahmet gerektiriyor.
İstediğim kadar vişnenin sap kısımlarını temizleyip yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için ezdirmeden süzüyorum.

Poşetlenen Vişneler


Porsiyonluk olarak bölüp, buzdolabı poşetlerine paylaştırıp içindeki havayı çıkartarak poşeti bağlıyorum. Buzlukta veya derin dondurucuda saklıyorum. Kullanacağım zaman buzlu olarak poşetten çıkartıp şeker, su ilave ederek kaynatıp tüketiyoruz. Hangi  malzemelerin ne şekilde kullanıldığını bilmek sanırım tüm anneler için önemlidir. Kullananların işine yarayacağını ve büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Kolay gelsin...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder