15 Haziran 2015 Pazartesi

Ev Yapımı Limonata Tarifi

Yaz aylarında serinlemek için soğuk gıdaları tercih ederiz. Günün her saatinde rahatlıkla tüketilebilecek buz gibi limonata fena olmaz diyenleri duyar gibiyim. Hele ki evde yapılmış taze ise:) Herkesin kolayca yapabileceği Ev Yapımı Limonata tarifine geçmek istiyorum.

Ev Yapımı Limonata




Ev Yapımı Limonatanın Malzemeleri


Ev Yapımı Limonata'nın Malzemeleri


8 adet limon
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı soğuk su
isteğe göre taze nane


Ev Yapımı Limonata'nın Yapımı


Limonların dışını yıkayıp 2 tanesi hariç kabuklarını rendeleyip geniş bir kaseye döküyorum. Kabuklarını rendelediğim limonların suyunu sıkıp toz şeker ile birlikte kaseye aktarıyorum. Elimle tüm malzemeleri ezerek karıştırıyorum. Üzerini streçleyip 1- 2 saat kadar buzdolabında dinlendiriyorum.

Ev Yapımı Limonata Hazırlama

2 su bardağı suyu ilave edip karıştırıyorum. Tel süzgeç yardımıyla süzüyorum. Limon peltelerinin kalmaması için tülbentten de geçirdim. Ağız tadımıza göre su ilavesi yaptım. Kullanılan limonların büyüklüğüne ve sulu oluşlarına göre limonata miktarı değişebilir. Hemen tüketilecekse buz ilavesi de yapılabilir.
Buzdolabında büyük boy sürahiler daha fazla yer kapladığından, limonata sulandırılmadan şerbet olarak ta muhafaza edilebilir. Servis aşamasında sulandırılabilir.

Bol Limonlu Limonata

Tercihe göre taze nane yaprağı da eklenebilir. Evde olmadığından kullanmadım. Hoş bir aroma verdiğini söylemeden edemeyeceğim. Evde yapılan her yemek gibi içecekler de bizim tercihlerimiz arasında. Ev yapımı ürünleri tercih edenlerin deneyebileceği bir tarif. Beğeneceğinizi düşünerek yazdım. Afiyet olsun..




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder