23 Haziran 2015 Salı

Patatesli Üçgen Börek Yapımı

Hazır yufka ile yaptığım yumuşacık Patatesli Üçgen Börekten bahsetmek  ve tarifini paylaşmak istedim. Görüntü itibari ile milföy hamuru gibi ama yumuşacık. Yapımı çok kolay, içini patatesten farklı olarak istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Paylaşıma kendimce yaptığım böreğin malzemelerini hazırlayarak başlamak istiyorum.

Patatesli Üçgen Börekler




Patatesli Üçgen Börek Malzemeleri

Patatesli Üçgen Börek'in Malzemeleri


3 adet hazır yufka
3 orta boy haşlanmış patates
baharatlar
tuz
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ


Patatesli Üçgen Börek'in  Yapılışı


Haşladığım patatesleri rendeleyip tuz ve baharatlarını ilave ediyorum. Ayrı bir kasede süt, yumurta, sıvı yağı karıştırıp yufkaları ıslatmak için hazırlıyorum. Yufkaları tezgahın üzerine serip 3-4 parmak genişliğinde kesiyorum. Tüm yufkalar için bu işlemi hazırlıyorum. Her biri için sütlü karışımdan sürüp patatesli harcı en üste bir kenarına sürüyorum. Üstten başlayarak üçgen olacak şekilde sırasıyla sağ, sol tarafa doğru kapatarak sarıyorum.

Patatesli Üçgen Börek Hazırlama

Tüm yufka parçalarını bu şekilde sarıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine diziyorum. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyorum. ( Evde sevmeyenler için çörek otu kullanılmayabilir.) Tercihe göre susam da kullanılabilir.

Pişmeye Hazır Patatesli Üçgen Börekler

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyorum.

Evde Pişen Patatesli Üçgen Börekler

Tercihler doğrultusunda ayran, çay, meyve suları ile servis edilebilir. Fırından yeni çıktığında mutfakta oluşan koku iştah açıcı:) Deneyenlerin hak vereceğini düşünüyorum. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder