11 Haziran 2015 Perşembe

Karnıyarık Tarifi

Patlıcanların bol olduğu özellikle yaz aylarında yapılan Karnıyarık sofralarda tercih edilir. Patlıcanlar kızartılarak yapıldığından yağlı ya da ağır olur düşüncesini engellemek mümkün. Bunun için patlıcanları kızarttıktan sonra ayrı bir kapta kaynak suyun içine atıp yağını bırakana kadar yaklaşık 1 dakika bekletip maşa yardımıyla çıkarıyorum. Fırınlayacağım kaba sıralayıp içlerini açıp dolduruyorum. Kendimce yaptığım karnıyarık tarifime geçmek istiyorum.

Fırında Karnıyarık




Karnıyarık Malzemeleri

Karnıyarık'ın Malzemeleri

6 adet orta boy patlıcan
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1-2 adet biber
tuz
karabiber
nane,kekik
kızartmak için; sıvı yağ


Karnıyarık'ın Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyorum. Sularını süzüp iyice kuruladıktan sonra bol yağda kızartıyorum. Orta sıcaklıktaki yağı tercih ediyorum. Çok kızgın yağda patlıcanların içi pişmez, dışı yanar ve kararırlar. Ayrı bir kapta kaynamış suyun içine kızarttığım patlıcanları atıp 1 dakika kadar beklettikten sonra fırın kabına alıyorum. İçlerini açıyorum. Farklı bir tencerede kıymayı kendi yağı ile kavurup soğanını ekliyorum. Hafif kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip patlıcanların içine yerleştiriyorum. 

Fırında Karnıyarık Hazırlama

Kıymalı harcın üzerine dilimleniş domates ve biberleri dizip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyorum.

Fırında Pişen Karnıyarık

Domates ve biberler pişene kadar pişiriyorum. Sıcak olarak pilav ile servis ediyorum. Yanında cacık ta fena olmaz hani:) Patlıcanın her halini seven bir aile olduğumuzdan severek yedik. Umarım sizler için de öyle olur. Afiyet olsun...












Hiç yorum yok :

Yorum Gönder