30 Haziran 2015 Salı

Naneli Kek Yapımı

Taze naneyi demleyip suyunu kullanarak yaptığım Naneli Kek tarifini paylaşmak istedim. Hadi canım naneli kek olur mu diyenler kesinlikle denemeliler. Nane aroması bulamadığımdan nanenin ta kendisini kullandım. Kışın kuru nane ile de denedim tazesiyle daha güzel olduğunu söyleyebilirim. Nane aromasını sevenlerin denemesi gereken bir tarif. Yapmak isteyenler için tarife geçmek istiyorum.

Ev Yapımı Naneli Kek


Naneli Kekin Malzemeleri

Naneli Kek'in Malzemeleri


3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 avuç taze nane
yarım su bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao


Naneli Kek'in Yapılışı


Yıkayıp temizlediğim taze naneyi yarım su bardağı sıcak suda demliyorum. Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra süzüyorum. Derin bir karıştırma kabında yumurta ile toz şekeri mikserle çırpıyorum. Sırasıyla kakao, sıvı yağ, naneli su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserle pütürsüz kalana dek karıştırıyorum. Yağlanmış yuvarlak boy borcama karışımı döküyorum.

Naneli Kekin Hazırlanışı

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fırın kapağını açmadan yaklaşık 20 dakika pişiriyorum. Kek ince olduğundan kullanılan fırının özelliğine göre pişirme süresi değişebilir.

Taze Naneli Ev Yapımı Kek

Sunum aşamasında üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz. Kek tariflerinin arasına tarif defterine eklenebilicek bir kek çeşidi. Çay ve kahvelerinizin yanında sevdiklerinize sunabileceğiniz enfes bir kek. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder