28 Aralık 2015 Pazartesi

Düdüklü Tencerede Patlıcan Kebabı Pişirme

Pişirme süresinin kısa olmasının yanı sıra lezzeti de gözardı etmeden düdüklü tencereyi oldukça sık kullanırım. Düdüklü tencere kullanmakta çekincesi olanlar, tencerenin buharı içindeyken kapağını açmadığınız sürece sıkıntı yaşamazsınız. 40 dakikada lezzetli Patlıcan Kebabı pişirmek isteyenler tarifi deneyebilirler. İşte tarif..

Arpacık Soğanlı Patlıcan Kebabı




Düdüklü Tencerede Patlıcan Kebabı'nın Malzemeleri


500 gram dana kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet kapya biberi
8-10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı ev salçası
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tane karabiber


Düdüklü Tencerede Patlıcan Kebabı'nın Yapılışı


Patlıcanları alacalı soyup küp olarak kestim. Tuzlu suya alıp beklettim. Etleri sıvıyağ ile birlikte öz suları kaybolana kadar kavurdum. Üzerlerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip düdüklü tencerenin kapağını ve pimini kapattım. 30 dakika pişirdim. 

Dana Kuşbaşı Etler

Süre sonunda düdüklü tencerenin buharını usulüne uygun çıkarıp kapağını açtım. İçine alacalı soyup küp kestiğim patlıcanları, çekirdeklerini temizlediğim kapya biberlerini, diplerine kadar tam olarak kesmediğim temiz arpacık soğanları ekledim. Salçayı 1 çay bardağı sıcak su ile açıp tencereye döktüm. En son defne yaprağı, tane karabiberleri ilave ettim.

Patlıcan Kebabının Hazırlanışı


Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp buharı çıkmaya başladığında pimini kapattım. 10 dakika boyunca pişirdim. Süre sonunda buharını çıkartıp kapağını açtım.

Düdüklü Tencerede Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabını sıcak olarak  sevdiğiniz garnitürlerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Not: Evinde büyük güveç kabı olanlar düdüklü tencere yerine onu da tercih edebilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder