3 Aralık 2015 Perşembe

Maden Suyu ile Peynirli Tepsi Böreği Yapımı

Hazır yufka ile yapılan, su böreği tadında kısa sürede lezzetli börek hazırlamak mümkün. Kızımın severek yediği Maden Suyu ile Peynirli Tepsi Böreği yaptım. Maden suyu sayesinde böreğin içindeki hazır yufkalar su böreğini andırıyor. Yapımı oldukça kolay, yumuşak ve herkesin sevebileceği bir börek oldu. Deneyenlerin de beğeneceğini düşünerek yazıyorum.

Maden Suyu ile Tepsi Böreği




Maden Suyu ile Peynirli Tepsi Böreği'nin Malzemeleri


4 adet hazır yufka
2 adet yumurta
4 su bardağı süt
1 adet maden suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kase lor peyniri 

Maden Suyu ile Peynirli Tepsi Böreği'nin Yapılışı


Derin bir kasede yumurta, süt ve sıvıyağ güzelce karıştırıyorum. Fırın tepsisini yağlayıp 1 adet yufkayı tepsinin alt tabanına akordion olacak şekilde yerleştiriyorum. Üzerine sütlü karışımdan döküp lor peyniri serpiyorum. 

Lor Peynirli Tepsi Böreği Yapımı

İkinci yufkayı da aynı şekilde tepsiye dizip aynı işlemleri yapıyorum.

Maden Sulu Tepsi Böreği Yapımı

Yufkalar bitene kadar aynı işlemleri uyguluyorum. Börek dört katlı olduğundan sütlü karışım ve lor peynirini üç ara kat sürmüş oluyorum. Böreği istediğim büyüklükte bıçakla dilimliyorum. Kalan sütlü karışıma maden suyunu döküp karıştırdıktan sonra böreğin en üstüne döküyorum.

Peynirli Tepsi Böreği

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst konumda pişiriyorum.

Lor Peynirli Tepsi Böreği

Fırından çıkan böreğin üzerinin yumuşaması için nemli bez ile örtüp 10 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis ediyorum. Yapanların ağız tadıyla yemeleri dileğiyle.. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder