4 Aralık 2015 Cuma

Ev Yapımı Kaşarlı Pide Tarifi

Kim demiş evde pide yapılmaz diye:) İç malzemeleri kendimize göre hazırlayıp, çeşitleri çoğaltarak evde Kaşarlı Pide yaptık. Tadıyla ve görüntüsüyle güzel oldu. Tek zahmetli tarafı hamuru mayalayıp hazırlamak. Kaşarı bol koyduk, öyle ki pişerken hem kızardı hem de hafif dağıldı. Hamuru ölçüsüyle tam tutan pide için tarife bakabilirsiniz.

Ev Yapımı Kaşarlı Pide



Ev Yapımı Kaşarlı Pide'nin Malzemeleri  


5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Ev Yapımı Kaşarlı Pide'nin  Yapılışı


Pidenin hamurunu hazırlamak için derin bir yoğurma kabına unu alıp tuz ile karıştırıyorum. Ortasını havuz gibi açıyorum. Ayrı bir kasede hafif ılık sütün içine toz mayayı sekerle birlikte ekleyip karıştırıyorum. 5-10 dakika arası mayanın kabarmasını bekleyip sıvıyağı ilave edip, unun ortasına döküyorum. Kenardaki unlardan yavaş yavaş alarak hamur oluşturuyorum. (Kullanılan su bardağını büyüklüğüne göre hamuru toparlamak için hafif un gerekebilir.) Hamurun üstünü örtüp mayalanması için oda sıcaklığında bekletiyorum. Hamur yaklaşık iki katı kadar olmalı. 
Kabaran hamuru hafif unlu tezgahta 6 eşit parçaya bölüp, merdane yardımıyla uzun olacak şekilde açıyorum. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip kenarlarını üzerine doğru kapatıyorum. Pideler pişme sırasında açılmasınlar diye uç kısımlarını hafif yuvarlayarak kapatıyorum

Ev Yapımı Pidenin Hazırlanışı

Evde Kaşarlı Pide Yapılışı

Tüm pideler için aynı işlemi uygulayıp hazırlıyorum. Çeşit olması açısından bir tanesinin üzerine sosis dilimleri yerleştirdim.

Ev Yapımı Kaşarlı Sosisli Pidelerin Hazırlanışı

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt- üst konumda pişiriyorum. (Pişirme süresi ve derecesi fırının özelliğine göre değişir.) Fırından çıkan pidelerin kenarlarının yumuşaması için üzerlerini nemli bez ile örtüp 5 dakika bekletip sıcak olarak servis ediyorum. Tercihe göre üzerlerine tereyağ da sürülebilir.  Pide kenarlarını kıtır sevenler bekletmeden tüketebilirler. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder