30 Aralık 2015 Çarşamba

Tavuk Suyuna Sebzeli Bakliyat Çorbası Tarifi

Malum kış aylarında gribal enfeksiyonlara karşı tavuk suyunun şifasını bilmeyen kullanmayan yok. Taze kaynattığım tavuğun suyunu sebze ve bakliyatlarla karıştırdım. Kendimce aroma vermek için bitki çaylarında kullandığımız çelik süzgeci aroma torbası olarak seçtim. Oldukça besleyici bir kış çorbası oldu. İşte pratik ve lezzetli Tavuk Suyuna Sebzeli Bakliyat Çorbasının tarifi.

Tavuk Suyuna Sebzeli Kereviz Çorbası




Tavuk Suyuna Sebzeli Bakliyat Çorbasının Malzemeleri

Tavuk Suyuna Sebzeli Bakliyat Çorbası'nın Malzemeleri


orta boy kerevizin yarısı
1 orta boy havuç
1 yarım limonun suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
1 tane defne yaprağı
1 diş sarımsak kadar taze zencefil
10 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kaya tuzu


Tavuk Suyuna Sebzeli Bakliyat Çorbası'nın Yapılışı


Limon suyunu sıkıp tencereye döktüm. Kesip temizlediğim kerevizi yıkayıp kararmaması için limon suyuna değdirip rendeledim. Havucu rendeleyip tencereye ilave ettim. Yıkadığım mercimek ve bulgurları da ekledim. Çelik süzgecin içine aroma malzemelerini ekledim. (Defne yaprağı sinüslerdeki iltihabı temizlediğinden kış aylarında kullanmayı tercih ederim.) Süzgecin kapağını kapatıp tavuk suyunu ilave ettim.

Tavuk Suyuna Sebzeli Bakliyat Çorbasının Hazırlanışı

Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar ocağı hızlı ateşe ayarladım. Kaynamaya başlayan tencerenin altını kıstım. Sebzeler ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirdim.

Sebzeli Tavuk Suyuna Mercimek Çorbası

Tavuk suyu kullandığımdan ek sıvıyağ veya tereyağ ilave etmedim. Çorba piştiğinde içindeki aroma kabını çıkarttım. Çocuklarımın bile severek yediği çorba oldu. Servis aşamasında çorbanın üzerine sevilen baharatlar eklenebilir. Ben pul biber ve karabiber tercih ettim. Afiyet olsun...






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder