13 Aralık 2015 Pazar

Zeytinli Pırasalı Muffin Yapımı

Kış mevsiminde hastalıklarla mücadele etmenin en kolay yolu bolca meyve ve sebze yemektir. Bazı sebze ve meyvelere karşı ön yargılı olan çocukların düşüncelerini değiştirmek için pırasayı muffin yapımında kullandım. Özellikle çocuklar için tadını desteklemek amacıyla zeytin de ekledim. Lezzetli ve şifa dolu bir tarif oldu. Oldukça besleyici Zeytinli Pırasalı Muffin tarifime buyurun.

Zeytinli Pırasalı Muffinler


Zeytinli Pırasalı Muffin'in Malzemeleri


1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 dal pırasanın tamamı
1 çay bardağı az tuzlu çekirdeksiz dilimlenmiş zeytin
yarım su bardağı beyaz peynir
2 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı buğday unu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Zeytinli Pırasalı Muffin'in Yapılışı


Yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu geniş bi kasede çırpma teli ile çırptım. İnce doğradığım pırasa ve rendelediğim beyaz peyniri ekleyip spatula ile karıştırdım. En son zeytin, unlar, kabartma tozu ve tuzunu ilave edip karıştırdım.

Pırasalı Zeytinli Muffin Karışımı

Teflon Muffin kalıbın içine yağlı kağıttan tek kullanımlık kalıpları yerleştirip, harcı hepsine eşit olacak şekilde hepsine döktüm.

Zeytinli Pırasalı Muffin Yapımı

Bir kısmını üzerine çörek otu serpip diğerlerini sade olarak hazırlayıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verip 25 dakika pişirdim. Tercihe göre üzerlerine susam da eklenebilir.

Çörek Otlu zeytinli Pırasalı Muffinler

Tüm annelerin çocukların beslenme çantalarına gönül rahatlığı ile koyabilecekleri şifa dolu ev yapımı bir tarif. Görsel açıdan da farklı olduğundan  pırasa sevmeyenler bile görüntüsüne aldanıp yiyebilir. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder