23 Aralık 2015 Çarşamba

Reçelli Gülen Yüz Kurabiye Tarifi

Çocuklarla birlikte mutfak etkinliği yapmak anneler için sıkıntılı olsa da çocuklar açısından eğlencelidir. Bizim evde kurabiye, hamur işleri yapıldığında mutfağa küçük ziyaretçiler sıkça girer. bazen telaşlı bazen heyecanlı yeni tarifler buluruz birlikte. Mutfak dağılsa da birlikte geçirdiğimiz zamana değiyor doğrusu. Yine öyle bir günde küçük yardımcılarımla birlikte Reçelli Gülen Yüz Kurabiye yaptık. Minik ellerin yardımıyla yaptığımız tarifin beğenilerini bekliyoruz..

Reçelli Gülenyüz Kurabiyeler




Reçelli Gülenyüz Kurabiyenin Malzemeleri

Reçelli Gülen Yüz Kurabiye'nin Malzemeleri


2 adet yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
ahududu reçeli


Reçelli Gülen Yüz Kurabiye'nin Yapılışı


Derin bir yoğurma kabına unu boşaltıp ortasını havuz gibi açtım. İçine reçel dışında ki tüm malzemeleri ekleyip, kendi aralarında karıştırdım. (Tereyağ eritilmiş oda sıcaklığında olmalı.) Kenardaki unlardan azar azar alarak hamuru toparladım. ( Kullanılan bardağın büyüklüğüne göre un  gerekebilir.) Hafifi un serptiğim tezgahta hamurun yarısını merdane yardımıyla açtım. Kalıpla kesme işini çocuklar yaptı. Önce düz kalıpla kurabiyeleri kestiler. Her birinin üzerine itina ile reçel sürdüler.

Reçelli Kurabiye Yapımı

Kalan hamuru da merdaneyle açtım. Bu sefer gülen yüz kalıbıyla hamur kesildi. Reçelli diğer parçaların üzerine özenle yerleştirildi.

Reçelli Gülenyüz Kurabiye

Önceden ısıtılmış 160 derecelik turbo fırında pişirdim. 15- 20 dakika arası pişirmek yeterli oldu. Her fırının özelliği farklı olduğundan pişirme süresi ve derecesi fırına göre ayarlanmalı.

Pudra Şekerli Reçelli Gülenyüz Kurabiyeler

Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serptim. Pudra şekerinin kurabiyelere yapışması için özellikle sıcakken döktüm. Aksi halde pudra şekerleri kurabiyelere yapışmaz. Çocukların ara öğünlerinde süt veya ıhlamur ile muhteşem ikili olabilir. Büyükler için çay ve kahvenin yanında tercih edilebilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder