29 Ocak 2015 Perşembe

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

Fırında sebzeli ve tavuklu, yapımı çok kolay bir o kadar da lezzetli olan tarifimi paylaşmak istedim. Merak edenler buyursunlar.

Fırında Beşamel Soslu Tavuk



Beşamel Soslu Tavuk Malzemeleri

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk'un Malzemeleri

2 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 orta boy küp doğranmış ve haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
kimyon, karabiber
tuz

Beşamel Sos İçin

1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk'un Yapılışı

Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada soteliyorum. Haşlanmış patates ve bezelyeleri tuz, karabiber, kimyon ile güzelce karıştırıyorum. Kavrulmuş tavuk etleri ile harmanlayıp fırın tepsisine döküyorum. İsteyenler kavrulmuş mantar da ilave edebilirler.

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Yapımı

Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı unu kavuruyorum. (Un kısık ateşte kavrulursa beşamel sosun rengi beyaz olur.) Kavrulan una topaklanmaması için çırpıcı tel ile karıştırarak azar azar sütü ilave ediyorum. Karıştırarak pişiriyorum tuzunu ilave edip ocaktan alıyorum. 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip iyice eriyene kadar karıştırıyorum. Beşamel sosumuz hazır tavuk sebze karışımının üzerine döküp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyorum.

Beşamel Soslu ve Kaşar Peynirli Tavuk Yapımı

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyorum.

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk

Yemeğimiz pişti istediğimiz şekilde dilimleyip yanında sevdiğimiz garnitür ile servis edebiliriz. Denemenizi tavsiye ederim. Umarım beğenerek yaparsınız. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder