26 Ocak 2015 Pazartesi

Hazır Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi

Dışarıdan pizza almadan evde yapmak isteyenler hamuru tutturmakta zorlandıkları zaman Hazır ekmek hamuru kullanarak kendi pizzalarını yapabilirler. Günümüzde market veya fırınlarda bulmak oldukça kolay. Ekmek hamuru günlük yapıldığından taze olur, bu nedenle buzdolabında bir gün dursa bile bozulmaz. Sabah uyanan oğlum kahvaltıya pizza istedi. Dolabımda önceki günden kalan hazır ekmek hamuru vardı. Evde iki çocuk olunca ne zaman ne yemek isteyecekleri belli olmadığından alışveriş sırasında alıp buzdolabında muhafaza etmek iyi oluyor. Dolaptan çıkardık başladık hazırlıklara. Hazır Ekmek Hamurundan Pizza yapımını bir de bizim tarife göre deneyin.

Hazır Hamur ile Yapılan Ev Pizzası


Ekmek Hamurundan Pizza Malzemeleri

Hazır Ekmek Hamurundan Pizza'nın Malzemeleri

1 adet hazır ekmek hamuru
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
çekirdeksiz siyah zeytin (dilimlenmiş)
küp kesilmiş sucuk
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
kekik 
tuz

Hazır Ekmek Hamurundan Pizza'nın Yapılışı

Tezgahın üzerine un serpip hazır ekmek hamurunu merdane yardımıyla büyük boy yuvarlak borcama göre açıyorum tam denk geliyor. (Hamur ne kadar ince ise pizza o kadar güzel oluyor.) Ayrı bir kasede karıştırdığım salça, yumurta, kekik ve tuzu hamurun üzerine yayıyorum. Rendelenmiş kaşar peynirin yarısını tepsiye serpip üzerine sucuk ve zeytinleri güzelce dağıtıyorum. (Malzemelerin hamura daha iyi yapışması için kaşar peyniri ikiye bölüyorum.) En son olarak ta kalan kaşar peyniri serpiştiriyorum. Bu malzemelere ek olarak sosis, mantar, haşlanmış taze tane mısır da ilave edilebilir.

Ekmek Hamurundan Pizza  Yapımı

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peynirler eriyip kızarana kadar pişiriyorum.

Ev Yapımı Kolay Pizza

Pişen pizzayı fırından çıkardıktan sonra üzerini  havlu kağıt ile kapatıyorum.Biraz soğuduktan  sonra dilimleyip yemek için hazırlıyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder