4 Ocak 2015 Pazar

Kolay Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?

Yapımı çok kolay ve bir o kadar da lezzetli olan bir tarifi paylaşmak istedim. Hem hafif hem de kokusu ve görüntüsüyle özellikle çocuklarımın hayır diyemediği bir kek türü. Kolay Ağlayan Kek için neler gerekiyormuş bir bakalım.

Kolay Ağlayan Kek




Kolay Ağlayan Kek Malzemeleri




Kolay Ağlayan Kek'in Malzemeleri

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilyalı puding
süt

Üzeri için

hazır çikolata sosu ya da ben mari usulü eritilmiş çikolata

Kolay Ağlayan Kek'in Yapılışı

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri şeker eriyene kadar mikserle çırpıyoruz. Ardından sırasıyla un, kabartma tozu, vanilya, kakao, su ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış borcama (büyük boy yuvarlak) karışımı döküyorum.


Kolay Ağlayan Kek Yapımı

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  25 - 30 dakika pişiriyoruz. Çok kalın bir kek olmadığından bu süre yeterli. Fırından çıktıktan sonra kekin üzerine çatalla bir kaç yerden delikler açıp biraz soğmasını bekliyoruz.


Kolay Ağlayan Kek Yapımı

Krem şantiyi çok sağlıklı bulmadığımdan puding tercih ediyorum. Vanilyalı pudingi tarifine göre hazırlıyorum. Dilerseniz evde muhallebi de yapıp kullanabilirsiniz. Hazırladığım pudingi kekin üzerine döküyorum.


Kolay Ağlayan Kek Yapımı

Kolay Ağlayan Kelk

Puding soğduktan sonra üzerine çikolatalı sosu döküyorum. Hazır sos kullanacaksanız çok katı ve yoğun yapmamaya gayret edin ki servis aşamasında akışkan olsun. Çikolatalı sos yerine meyveli soslar ve  reçeller de kullanılabilir. Bir kaç saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Umarım sizler de beğenirsiniz. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder