6 Ocak 2015 Salı

Fırında Lezzetli Tavuk Nasıl Pişirilir?

Fırında ev yapımı lezzetli tavuk pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Ölçü tutturma derdi olmadan az malzemeyle lezzeti yakalamak çok kolay. Derisini tütsülediğim tavuğu kaya tuzu ile harmanlayıp buzdolabında bekletip pişirdim. Derisi ile pişmiş olduğundan tavuk yumuşacık oldu. Denemek isteyenler için Fırında Lezzetli Tavuk tarifine buyurun.

Fırında Derili Tavuk


Fırında Tavuk Malzemeleri




Fırında Lezzetli Tavuk'un Malzemeleri

Parçalanmış tavuk (4 porsiyonluk)
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yarım çay bardağı su

Fırında Lezzetli Tavuk'un Yapılışı

Parçalanmış ve tütsülenmiş tavukları güzelce yıkayıp kaya tuzuyla harmanlıyorum. (Tütsülenmiş bütün tavuk ta kullanılabilir.) Yaklaşık 30 dakika dolapta bekletip fırını 200 dereye ayarlıyorum. Beklettiğim tavuğa suyu ilave edip hiç yağ ilavesi yapmadan kızgın fırına veriyorum. (Tavuk organik olduğu için kendi yağı yeterince çıkıyor.)
Bu arada fırını 180 dereceye kadar düşürüyorum. Tavukların üzeri kızarana kadar pişirmeye devam ediyorum.

Fırında Tavuk Yapımı


Fırında Tavuk

Pişirme sırasında arada tavukları alt üst çevirebiliriz. Sıfır yağ ile pişirdiğimiz tavuğun ne kadar yağı çıkmış oldu. Eklediğim su sayesinde doğal ve bir o kadar da lezzetli bir sos oldu. Burada tavuğu deriyle pişirmenin de lezzete fazlasıyla katkısı var. Tavuk daha lezzetli ve yumuşacık oluyor. (Piştikten sonra 10 dakika üzerini yağlı kağıt ile kapatarak  kapalı fırını içinde bekletirseniz daha güzel oluyor.) Denemenizi tavsiye ederim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder