4 Ocak 2015 Pazar

Zeytinyağlı Bulgurlu Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Kış ortasında biber dolması yapmak için kuru biber ya da dondurucuda olan dolmalık biberler kullanılır. Kuru dolmanın tadı biraz farklı olduğundan yazdan dondurucuya atılmış biberler yetişti imdadıma. Biberlerin kabukları incecik, dolmalar pişince iç harcı belli olan cinsten. Ana malzeme böyle olunca iç harcını da hazırlayıp Zeytinyağlı Bulgurlu Biber Dolması yaptım. Bulgur pirince göre  daha çok tokluk hissi verdiğinden çoğunlukla dolmalarda tercih ediyorum.


Zeytinyağlı Bulgurlu Biber Dolması



Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri


Zeytinyağlı Bulgurlu Biber Dolması'nın Malzemeleri

1 su bardağı pilavlık kara bulgur
1 su bardağı pilavlık bulgur
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek keşığı salça
tuz, nane
soğan
maydanoz

Zeytinyağlı Bulgurlu Biber Dolması'nın Yapılışı

Yıkanmış bulgurları zeytintağı ile hafif kavuruyorum. Salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyorum. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyorum. Piştikten sonra üzerine naneyi ekleyip demlenmesi için bırakıyorum.

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapımı

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapımı

Önce tencerenin en altına halka kesilmiş soğanları diziyorum. Maydanozların dolmalara yapışmaması için ben ben böyle bir çözüm buldum. Eğer sizin evde de soğan ve maydanoz sevmeyenler varsa sizler de böyle yapabilirsiniz. Dolmaların içine vitaminleri işlemiş olur en azından.Yazdan hazırlamış ve derin dondurucuya atmış olduğum dolma biberleri buzlu olarak harç ile dolduruyorum.

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapımı

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapımı

Kış ayı olduğu için üzerlerini domates ile kapatmıyorum. Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı unu zeytinyağı ile hafif kavuruyorum. Ardından 1 yemek kaşığı salçayı kavurup 1 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatıyorum. Dolmaların üzerine döküp kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişiriyorum. Ilık olarak servis ediyorum. Umarım siz de seversiniz. Afiyet olsun.

Not: Kara bulgur, bulgur ve kaya tuzu daha sağlıklı olduğundan onları kullandım. Tarifi uygularken tercihe göre farklı malzemeler kullanmak mümkün.









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder