20 Ocak 2015 Salı

Sebzeli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Başta kansızlık olmak üzere pek çok faydası olan yeşil mercimek çorbasının yapımına bir bakalım. Özellikle çocukların severek yiyebilmeleri için sebze ve harfli şehriye ilavesi ile denemeniz için enerji deposu  tarifimi yazıyorum.

Sebzeli Yeşil Mercimek Çorbası





Sebzeli Yeşil Mercimek Çorbasının Malzemeleri




Malzemeler

1 su bardağı yeşil  mercimek
yarım su bardağı harfli şehriye
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
yarım orta boy rendelenmiş kereviz
1 yemek kaşığı un
7 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
tuz

Yapılışı

Yıkanmış mercimekleri tencerede 2 su bardağı su ile 5 dakika kaynatıyorum. (Bu sayede mercimeklerin kara suyu çıkmış oluyor, hem de gazlı suyu atılıyor.) 

Sebzeli Yeşil Mercimek ÇorbasınınYapımı

Mercimekleri süzüp sıcak suyla yıkadıktan sonra yine tencereye alıyorum. Rendelenmiş havuç, kereviz, soğan ve sıcak suyu ilave edip tencereyi kapağı kapalı olarak ocağa yerleştiriyorum. (Yaz aylarında rendelenmiş yeşil kabakta kullanabiliriz.) Kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişiriyorum. Mercimekler piştikten sonra harfli şehriyeleri ilave edip pişmeleri için bekliyorum. Bu arada ayrı bir yerde önce un sonra salçayı sıvı yağı ile kavuruyorum. Çorbadan kepçe yardımıyla azar azar alarak kavrulan un salça karışımına karıştıra karıştıra ekliyorum. (Topaklanmaması için.) En son tencereye döküp hepsini karıştırıyorum, tuzunu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyorum.

Ev Yapımı Sebzeli Yeşil Mercimek Çorbası


Harfleri gören çocuklar yemek için sabırsızlanıyor. Ne kadar lezzetli olduğunun farkına varıyorlar. En azından benim çocuklarım için öyle. Denemenizi tavsiye ederim. Umarım beğenir ve severek yaparsınız. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder