31 Ocak 2015 Cumartesi

Ekşili Sulu Köfte Tarifi

Kısıtlı zamanda yaptığım severek yediğimiz Ekşili Sulu Köfte Tarifini kullandığım malzemelerin ölçülerini bire bir yazarak paylaşmak istedim.İşte resimli ve detaylı anlatımlı yapılışı...

Ekşili Pirinçli Sulu Köfte

Ekşili Sulu Köfte'nin Malzemeleri

yarım kilo orta yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber, kimyon
1 su bardağı un

Terbiyesi İçin

yarım limonun suyu
1 adet yumurtanın sarısı

Ekşili Sulu Köfte'nin Yapılışı

Kıyma, rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve kimyonu güzelce yoğurdum. Özdeşleşen karışımdan misket büyüklüğünde köfteler yaptım. Un serptiğim tepsiye misket köfteleri dizip köftelerin una bulanması için tepsiyi hafif salladım.

Unlanmış Pirinçli Misket Köfteler


Derin bir tencerede küp doğradığım havuçları sıvı yağ ile hafif kavurdum. Üzerine sıcak su dökerek küp doğranmış patatesleri ekleyip çok az pişirdim.

Sıvıyağ ile Kavrulan Havuçlar

Kavrulan Havuçlar

Küp Kesilmiş Patatesler


 Köftelerin fazla unlarını dökerek  teker teker tencereye ekledim. Pirinçleri pişene kadar orta ısılı ateşte fazla karıştırmadan pişirdim.

Ekşili Sulu Köftenin Yapılışı

Ekşili Pirinçli Köftenin Hazırlanışı

Pişmeye yakın limon suyu ve yumurta sarısı ile terbiyesini hazırlayıp yavaş yavaş tencereye ekliyorum. Terbiyesini döktükten sonra 3- 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyorum.

Limon Suyu ve Yumurtalı Terbiye


Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte


Evde kısa sürede yapılabilecek lezzetli bir o kadar da doyurucu bir yemek. Özellikle çocukların severek yiyebileceği misket köfteli bir çeşit. Daha önce pişirmeyenlerin denemesini tavsiye ederim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder