27 Ocak 2015 Salı

Patatesli Soğanlı Börek Tarifi

Soğanı börek, yemek ve salata demeden her yemekte farklı bir tat kattığından patates ile birlikte börekte kullandım. Yapımı çok kolay ve lezzetli olan, hazır yufka ile hazırladığım Patatesli Soğanlı Börek tarifini denemeye ne dersiniz?

Doğanlı Patatesli Börek




Patatesli Börek Malzemeleri

Patatesli Soğanlı Börek'in Malzemeleri

4 adet büyük boy patates
2 adet kuru soğan varsa pırasa ile daha güzel oluyor
3 su bardağı süt
2 adet yumurta
5 adet hazır yufka
karabiber
tuz

Patatesli Soğanlı Börek'in Yapılışı

Rendelenmiş soğan ve patatesleri derin bir tencerede arada karıştırarak sıvı yağ ile kavuruyorum. Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırıyorum. Kavrulan harcın soğuması için başka bir kaba alıyorum. Büyükçe bir kasede yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırıyorum.Yufkaları yarım daire olacak şekilde kesip hazırlıyorum.

Patatesli Soğanlı Börek Yapımı


Yufkalara önce sütlü karışımdan sürüp sonra patatesli karışımı eşit olacak şekilde dağıtıp rulo şeklinde sarıyorum. Sardığım yufkaları yağlanmış tepsiye çok sıkı olmayacak şekilde ortadan başlayarak sıralıyorum. Bütün yufkalara bu işlemi uygulayıp tepsiyi dolduruyorum. Kalan sütlü harçtan çok ıslak olmayacak şekilde böreğin üzerine sürüyorum. Sevenler üzerine çörek otu veya susam dökebilirler.

Patatesli Börek Yapımı

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum.

Patatesli Börek

Börek piştikten sonra fırından çıkartıp 1 yemek kaşığı suyu gelişigüzel serpip üzerini havlu kağıt ile örtüyorum. 10 dakika sonra sunuma hazırlayabiliriz. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder