3 Ocak 2015 Cumartesi

Evde Donut Nasıl Yapılır?

Tüm çocukların hatta büyüklerin bile çok sevdiği Donat pişirmek mümkün. Fazla yağlı olmasın diyenler için fırında pişmiş Donut çay saatinde  ne güzel olur. Kuru maya ile hazırlanan Donut yumuşacık ve çok lezzetli. Yapımı oldukça kolay tarçınlı  Evde Donut tarifini yazmak istedim. Denemek isteyenler tarifi inceleyebilirler.

Evde Donut Tarifi





Donut Malzemeleri


Evde Donut'ın Malzemeleri

2 adet yumurta
yarım paket kuru maya (yaşta olabilir)
yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı un

Evde Donut'ın Yapılışı

Kuru mayayı ılık suda çözdürüp şekeri ilave edelim. Derin bir kaba unu dökelim. Eritilmiş maya ve diğer malzemeleri ilave edelim. Güzelce yoğuralım, hamuru toparlayalım. Merdane yardımıyla hamuru parmak kalınlığında açalım. Bardak kullanarak büyük daireler keselim. Ortalarını daha küçük bir bardakla kesip çıkartalım. Kestiğimiz hamurları fırın tepsisi içine yağlı kağıt üzerine serelim. Fırın ısınana kadar kabarmalarını bekleyelim. 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Donut Yapımı

Donutlar pişmeye hazır.

Evde Pişen Donut

Pişen Donutların biraz soğmasını bekliyoruz. Süslemek için çikolatalı sos, değişik şekerlemeler, hindistan cevizi, tarçın, krokan parçacıkları gibi malzemeler kullanabiliriz. Ben mari usulü eritilmiş çikolatayı donutların üzerine gezdirdim ve en son olarak ta toz şeker serpiştirdim. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden Afiyet Olsun.                                                                                                                                                       
Not: Kullandığımız tarçını hamurun içinde değil  de sadece süslemek için üzerine de kullanabiliriz. Tercih sizin..







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder