15 Mayıs 2015 Cuma

Bayatlamayan Kalpli Kurabiye Tarifi

Durdukça bayatlamayan, yerken ağızda dağılan farklı bir kurabiye deneme k isteyenler Bayatlamayan Kalpli Kurabiye'yi deneyebilirler. Yapımı çok kolay, görüntüsü çok şık olan bir kurabiye çeşidi. Tamamen sıvı yağ ile yapıldığından çok hafifi. İncelemek isteyenler tarife buyursunlar.

Bayatlamayan Kalpli Kurabiyeler




Tarçınlı Kalpli Kurabiye'nin Malzemeleri

Bayatlamayan Kalpli Kurabiye'nin Malzemeleri


1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
aldığı kadar un


Üzeri İçin


Çikolatalı Sos

Bayatlamayan Kalpli Kurabiye'nin Yapılışı


2 su bardağı kadar unu ortası havuz biçiminde olacak şekilde yoğurma kabına alıyorum. Ortasına tüm malzemeleri döküyorum. Un ile karıştırmadan malzemeleri kendi aralarında karıştırıyorum. Ardından undan azar azar alarak hamuru toparlıyorum. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Duruma göre gereken miktarda un ilavesi yapılır. İyice yoğurduğum hamuru  merdane yardımıyla tezgahın üzerinde açıyorum. (kalınlık 1 santimden az olmalı) Kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesiyorum. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine diziyorum. 

Kalpli Kurabiye Hamurları

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip, çok kızartmadan pişiriyorum. Fazla kızarırlarsa sert olurlar. Yaklaşık 15 dakika yeterli oluyor. Her fırının pişirme özelliğ farklı olduğundan süreye dikkat edilmeli.

Kalpli Kurabiyeler

Pişen kurabiyelerin oda ısısına gelmesi için bekliyorum. Bu sürede hazır çikolata sosunu tarifine göre hazırlıyorum. Ilınan kurabiyelerin yarısını çikolatalı sosa bandırıp, servis tabağına diziyorum. Çay veya süt eşliğine sunuyorum. Çocuklarımın çok sevdiği ev yapımı bir kurabiye. Umarım sizin de öyle olur.Afiyet olsun...







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder